S’estabilitza el cabal dels rius pirinencs però es manté l’alerta per la crescuda

La situació dels rius pirinencs ha millorat en les darreres hores amb l’estabilització del cabal tant als rius Segre i Valira com a la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona. Tot i això, Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat= pel desgel i per la previsió de més pluges.

Segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la previsió es que, tot i aquesta continuació de les precipitacions, el nivell d’aquests rius no anirà en augment les properes hores i es mantindrà estable o, fins i tot, anirà a la baixa. Aquest dilluns el cabal del Riu Garona era de 19,40 m3/s, a Arties i de 93,61 m3/s, a Bossòst, per sota, dels nivells que tenia diumenge, quan va arribar a 107,42 m3/s.

Pel que fa als cabals del Segre i la Valira, la previsió també es que s’estabilitzin o vagin lleugerament a la baixa, tot i que cal estar atents a les pluges d’aquesta setmana.

També segueix una tendència a la baixa la Noguera Pallaresa tot i haver registrat un lleuger increment passada la mitjanit. A Escaló, presenta aquest dilluns un cabal de 73,59 m3/s, similar a l’assolit a partir de la mitjanit passada. A Collegats durant la nit ha arribat als 161,3 m3/s mentre aquest matí el nivell s’ha situat en els 155,5 m3/s.

L’únic riu en situació de preavís és la Noguera Ribagorçana malgrat que la CHE també estima que el seu cabal no anirà a més en les pròximes hores. El nivell del riu al Pont de Suert era a la mitjanit de 55,77 m3/s, mentre aquest matí ha descendit fins als 52,22 m3/s. L’increment del cabal, però, ha estat més important al Pont de Montanyana, aigües avall, en què a primera hora de la matinada va assolir els 63,27 m3/s, mentre aquest matí el nivell ha caigut fins als 31,31 m3/s. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.