La situació dels rius pirinencs ha millorat en les darreres hores amb l’estabilització del cabal tant als rius Segre i Valira com a la Noguera Pallaresa, la Noguera Ribagorçana i la Garona. Tot i això, Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat= pel desgel i per la previsió de més pluges.

Segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la previsió es que, tot i aquesta continuació de les precipitacions, el nivell d’aquests rius no anirà en augment les properes hores i es mantindrà estable o, fins i tot, anirà a la baixa. Aquest dilluns el cabal del Riu Garona era de 19,40 m3/s, a Arties i de 93,61 m3/s, a Bossòst, per sota, dels nivells que tenia diumenge, quan va arribar a 107,42 m3/s.

Pel que fa als cabals del Segre i la Valira, la previsió també es que s’estabilitzin o vagin lleugerament a la baixa, tot i que cal estar atents a les pluges d’aquesta setmana.

També segueix una tendència a la baixa la Noguera Pallaresa tot i haver registrat un lleuger increment passada la mitjanit. A Escaló, presenta aquest dilluns un cabal de 73,59 m3/s, similar a l’assolit a partir de la mitjanit passada. A Collegats durant la nit ha arribat als 161,3 m3/s mentre aquest matí el nivell s’ha situat en els 155,5 m3/s.

L’únic riu en situació de preavís és la Noguera Ribagorçana malgrat que la CHE també estima que el seu cabal no anirà a més en les pròximes hores. El nivell del riu al Pont de Suert era a la mitjanit de 55,77 m3/s, mentre aquest matí ha descendit fins als 52,22 m3/s. L’increment del cabal, però, ha estat més important al Pont de Montanyana, aigües avall, en què a primera hora de la matinada va assolir els 63,27 m3/s, mentre aquest matí el nivell ha caigut fins als 31,31 m3/s. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada