L’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament d’Afers Socials i Joventut, ha organitzat una jornada formativa dirigida a professionals de diferents sectors, tant públics com privats, per exposar les novetats i canvis inclosos en la Llei qualificada dels drets dels infants i els adolescents, aprovada el passat mes de febrer. Aquesta acció formativa s’ha centrat a aprofundir en els aspectes que estipula el text, referents a la prevenció, i en la intervenció i atenció als infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies.

La formació ha estat impartida per dos especialistes que han col·laborat en la redacció de la Llei, el professor Titular de Dret Civil i Director del Màster en Dret de Família i Infància de la Universitat de Barcelona, el Dr. Carlos Vilagrassa, i el doctor en Dret per la Universitat de Barcelona i Director del Centre d’Estudis sobre els Drets de la Infància i l’Adolescència (CEDAIA) de la Universitat de Talca (Xile), i Isaac Ravetllat. Entre els assistents hi havia professionals que treballen directament en l’àmbit de la infància i l’adolescència, especialment, aquells que intervenen en el sistema de protecció.

Aquesta formació és la primera de diverses accions formatives específiques que es realitzaran per tal de acomplir a un dels preceptes d’aquesta Llei, que determina que les administracions públiques, en l’àmbit de les seves competències, han de vetllar perquè els professionals que treballen pels infants i els adolescents i en contacte amb ells, en particular, el sector de l’educació, la salut, els afers socials, la joventut, la justícia, la seguretat, els esports, el lleure, la cultura i els mitjans de comunicació, rebin una formació inicial i continuada integral i especialitzada sobre els maltractaments infantils, per tal de prevenir i detectar aquestes situacions dins l’àmbit de les seves competències.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada