Dr-Errando-(2)El Doctor Carlos Errando, especialista en Urologia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i Adjunt a la Unitat d’urologia funcional i femenina de la Fundació Puigvert, ha ofert aquesta tarda la sessió clínica “Urologia funcional i femenina: Maneig de la incontinencia i la bufeta neurògena”.

El Doctor ha parlat de la Urodinàmia, coneguda també com Estudi Urodinàmic, el procediment diagnòstic que permet conèixer el funcionament de l’aparell urinari inferior (bufeta, uretra i esfínters) i superior (ronyó, pelvis renal i urèters). Tenint en compte les diverses patologies funcionals, es útil tant en homes com en dones.

La Urodinàmia com a procediment diagnòstic és imprescindible en el maneig de patologies funcionals del camp d’Urologia Pediàtrica, com l’ enuresi, les infeccions urinàries en el nen, el reflux, o el maneig de les malformacions congènites (tipus espina bífida, etc.). Per això les unitats d’Urologia Funcional col.laboren estretament amb el Uròleg Pediàtric.

Les patologies del terra pèlvic femení més freqüents són la incontinència, Prolapses d’ òrgans pèlvics, Dolor pèlvic crònic i Patologia uretral femenina.

Pel que fa a les patologies masculines trobem l’obstrucció, incontinència, infecció urinària, i Dolor pèlvic crònic.
Errando també ha parlat sobre la bufeta neurògena, és a dir, la patologia urològica secundària a malalties neurològiques com la lesió medul.lar, l’esclerosi múltiple o la malaltia de Parkinson.

Text i foto: SAAS

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada