torreroEl Dr. Ignacio Torrero, Metge especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del CHA, ha parlat aquest migdia en una sessió clínica de la importància del diagnòstic precoç en la Síndrome compartimental. Les fractures de tíbia són la causa més freqüent.

Es defineix Síndrome compartimental al conjunt de signes i símptomes relacionats amb l’augment de pressió dins d´un compartiment musculoesquelètic.

El Dr.Torrero ha exlicat que la causa més freqüent són les fractures de tíbia, si bé existeixen altres causes. De fet, en la majoria dels casos, associats a un membre traumatitzat i en l’àmbit hospitalari, el diagnòstic és dificultós a causa de la baixa prevalença.

El fort dolor, si no disminueix amb els analgèsics estandarditzats , és el símptoma més adient per tenir la sospita que es tracti d’un síndrome. Per tant, com que el problema final és una oclusió de la microcirculació, el temps per evitar les seqüeles tisulars per la isquèmia és d’unes 6 hores aproximadament.

Malgrat que el diagnòstic és purament clínic, en cas de dubtes està indicada la mesura de pressions compartimentals. El tractament inicial davant una síndrome compartimental incipient és l´alliberament de l’extremitat afectada de qualsevol element oclusiu com guixos o embenats . La síndrome compartimental establerta, en canvi, requereix d´un tractament urgent basat en la fasciotomia de tots els compartiments afectats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada