sernaL’exconsellera de Treball de la Generalitat de Catalunya i vicepresidenta i sòcia fundadora de l’Associació de dones jutges d’Espanya, Maria del Mar Serna, ha advertit que incorporar tot el talent d’una societat a la seva estructura productiva crea països més competitius i justos socialment. A més, ha assegurat que no invertir en igualtat pot provocar una major discriminació, i per tant, més possibilitats que les persones entrin en risc d’exclusió social i pobresa. Així de convençuda s’ha mostrat durant la conferència ‘La igualtat pel bé comú’ que ha impartit aquest divendres a la tarda al Consell General, acompanyada de Xavier Torrens, sociòleg, politòleg i professor de ciència política de la Universitat de Barcelona, emmarcada en les activitats destinades a avançar en el procés d’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat. De fet, aquest mateix divendres s’ha constituït la Taula Transversal de Treball formada pel Consell General, el Govern i representants de les diferents entitats socials del país que treballen amb col·lectius vulnerables, amb l’objectiu de lluitar per la igualtat i no discriminació. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha mostrat convençut que el treball previ durant l’anterior legislatura farà que els treballs avancin i es pugui elaborar la llei de la igualtat i anar implementant altres recomanacions.

La societat andorrana ha donat aquest divendres a la tarda un pas més en el procés d’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat amb la constitució de la Taula Transversal de Treball formada pel Consell General, Govern i representants de les diferents entitats socials del país que treballen amb col·lectius vulnerables, com ara gent gran, infància i joventut, dones, persones amb discapacitat, migrants i el col·lectiu LGTBIQ. L’objectiu és lluitar per la igualtat i la no discriminació amb l’aportació del punt de vista de tots els col·lectius. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, s’ha mostrat satisfet per haver pogut celebrar la primera reunió i està convençut que el treball previ durant l’anterior legislatura farà que els treballs avancin i es pugui elaborar la llei de la igualtat i anar implementant altres recomanacions. A més, aquest divendres a la tarda també ha tingut lloc la conferència ‘La igualtat pel bé comú’ impartida per l’exconsellera de Treball de la Generalitat de Catalunya i vicepresidenta i sòcia fundadora de l’Associació de dones jutges d’Espanya, Maria del Mar Serna, acompanyada pel sociòleg, politòleg i professor de ciència política de la Universitat de Barcelona, Xavier Torrens.

Serna ha insistit en la importància d’invertir en igualtat per estalviar costos socials, ja que del contrari les conseqüències podrien ser que la gent discriminada tingui més possibilitats de patir risc d’exclusió social i pobresa. A més, ha advertit que incorporar tot el talent d’una societat a la seva estructura productiva crea països més competitius i justos socialment, i ha aprofitat per recordar que Andorra “té el compromís” de legislar en aquest sentit de cara a organismes internacionals. Per exemplificar aquests fets, ha recordat la situació dels països nòrdics, ja que ha assegurat que els que tenen el PIB més alt, tenen un major índex d’igualtat.

L’exconsellera de Treball de la Generalitat de Catalunya ha aprofitat la seva presència per valorar positivament la constitució de la Taula Transversal de Treball perquè considera que els mecanismes participatius afavoreixen la creació de les lleis, afirmant que “elaborar una llei és fàcil, el problema és que sigui assolida per la societat i sigui efectiva, si l’elaborem de forma consensuada, donarà millors resultats”. Finalment, ha afegit amb contundència que “l’Administració ha d’invertir, ho diu la Constitució”, i ha animat els poders públics a posar mesures per reduir i eliminar les discriminacions siguin pel motiu que siguin.

Durant els propers mesos, el Govern, a través de l’àrea de polítiques d’igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, i el Consell General, continuaran treballant estretament amb les entitats socials per anar identificant tots aquells elements que configuraran un apartat important del Llibre Blanc de la Igualtat.

Text i foto. ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada