L’artista Sergi Mas presenta aquest dijous a la Seu d’Urgell el seu nou llibre, Aspectes de l’Art Popular d’Andorra, una obra que recull desenes d’objectes de l’aixovar de les velles cases andorranes, des de la musicadura de la fusta al treball del baster, el calderer o el terrissaire. Mas és autor tant del text com de les il·lustracions, creades a partir dels objectes de la seva col·lecció particular, que supera el miler de peces.

El llibre, que va sortir a la llum el passat Sant Jordi, ha estat editat pel procediment de micro-mecenatge gràcies a la implicació de molts amics i admiradors de Sergi Mas i la seva obra. En la coordinació de l’edició hi ha participat el Col·lectiu Portella i la mateixa família de l’artista.

El llibre s’estructura en una vintena de capítols, cadascun dels quals està dedicat a una determinada tipologia d’objecte. Així per exemple, trobem els esclops, la forja, la dalla, el vidre, la cistelleria, la terrissa, la filosa, l’aram o els llums, entre d’altres. Tot i que el gruix dels objectes referenciats procedeix d’Andorra, també n’hi ha de d’altres indrets del Pirineu.

Sergi Mas va néixer a Barcelona l’any 1930. Va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis Artístic de Barcelona (La Llotja). A finals dels anys cinquanta es va traslladar a viure a Andorra, on ha continuat residint fins a l’actualitat, a la casa-taller que té al poble d’Aixovall. Escultor, gravador, dibuixant i ceramista, és autor de nombroses obres tant privades com públiques. Com a escriptor, ha cultivat la narrativa i l’assaig.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada