Fa tot just un parell de dies que parlàvem de les propietats nutritives de les gules i que, amb seny, es poden introduir tranquil·lament en la nostra dieta. Explicàvem que les gules, com el surimi, són riques en proteïnes i tenen un baix contingut en greixos, la qual cosa les fa ideals per a dietes equilibrades i baixes en calories. A més, contenen omega-3, beneficiós per a la salut cardiovascular, i diverses vitamines i minerals importants per al nostre organisme. Per tant, la proposta de la setmana és una bona amanida de gules amb gambes.
Ingredients
200 g de gules
150 g de gambes pelades
1 enciam
1 tomàquet gran
1 pebrot vermell
1 ceba tendra
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal i pebre al gust
Preparació
Renta bé i talla l’enciam, el tomàquet, el pebrot i la ceba tendra.
En una paella, escalfa una mica d’oli i salta les gambes fins que estiguin cuites.
Afegeix les gules i salta durant uns minuts.
Barreja totes les verdures en un bol gran.
Afegeix les gules i les gambes.
Amaneix amb oli d’oliva, vinagre de Mòdena, sal i pebre al gust.