Aquest dimecres al matí, durant una visita a la captació situada a l’entrada de la Vall del Madriu, els candidats de Sentit Comú d’Escaldes-Engordany han desgranat algunes de les accions concretes que pensen dur a terme per tal de garantir el subministrament permanent d´aigua potable a la població escaldenca en condicions òptimes de salubritat.

Els problemes en el subministrament han estat recurrents durant els darrers mandats comunals i s’han agreujat aquest estiu, com a conseqüència d’una esllavissada a Claror després d’una tempesta típica d’aquelles dates que va deixar la parròquia sense aigua durant alguns dies. Aquella interrupció del servei d’aigua potable va tenir greus afectacions en la vida quotidiana dels ciutadans i en els negocis de la parròquia, que estava en plena temporada estiuenca. Des d’aleshores, l’aigua potable d’Escaldes-Engordany pateix talls recurrents o apareix tèrbola en dies de pluja.

Sentit Comú considera que per solucionar aquesta situació cal dur a terme tres accions concretes i urgents. En primer lloc és necessari ampliar la zona de captació i de decantació dels sediments prèviament a la instal·lació d´un sistema de filtratge modern i eficaç. En segon lloc cal ampliar la capacitat d´emmagatzematge. I en tercer lloc s’ha d’assegurar una nova captació d´aigua subterrània, no sotmesa a les intempèries, que podria ser a la zona de l’Obac, on hi ha una gran quantitat d´aigua.

Finalment Sentit Comú defensa que la gestió de l’abastiment i de la distribució de l´aigua potable ha de ser responsabilitat de l´administració pública, per això proposa que el Comú adquireixi progressivament una majoria important d´accions de CAPESA.

Aquestes propostes s’emmarquen dins de la voluntat per part de Sentit Comú de defensar uns serveis públics forts, encarats a garantir el benestar i la qualitat de vida de tota la ciutadania i els visitants de la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada