No els aniria malament a molts països adoptar la decisió de l’illa de Bali a Indonèsia fa escasses setmanes. Amb motiu de la celebració de l’any nou hindú que tradicionalment està dedicat a la reflexió es va dur a terme el “Dia del silenci hindú”.

És per això que les operadores d’internet mòbil del territori asiàtic es van comprometre amb les autoritats a tancar totes les connexions de l’illa.

Va passar el dissabte 17 de març i durant 24 hores cap de les operadores de dades mòbils va oferir cobertura a l’illa.

Qui estava darrere d’aquesta iniciativa va ser un grup de civils i personalitats religioses de l’illa que va reclamar davant el Ministeri indonesi que pressionés les operadores. No sabem per tant si va ser una decisió que agradés a la majoria de la població.

Pel que fa a les comunicacions bàsiques com poden ser hospitals, serveis d’aviació o serveis d’emergències, les línies van continuar operatives. De la mateixa manera tant les xarxes de Wifi com les trucades telefòniques o els missatges de textos es van mantenir actius.

És la primera vegada que es porta a terme una mesura com aquesta a l’illa de Bali, però segons els seus organitzadors no serà l’última. De fet, l’Associació de Proveïdors de Serveis d’Internet d’Indonèsia, segons The Guardian, està valorant tallar temporalment les xarxes Wifi dels habitatges privats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada