naudi2A hores d’ara encara no hi ha acord entre la coalició Junts i SDP per a l’organització del grup mixt. Les dues formacions van ser incapaces de consensuar un funcionament que satisfés tothom. Mentre que des de la coalició liderada pel PS es voldria fer valer la majoria de tres consellers, SDP defensa que cal rotació de responsabilitats i tenir en compte que no es tracta d’un grup homogeni de cinc consellers.

La coalició Junts i SDP es van reunir ahir per determinar qüestions com ara la presidència del grup mixt, els temps d´intervenció al Consell i el repartiment de la dotació econòmica. Una trobada que es va tancar sense acord i que ha tingut continuïtat avui. Segons ha pogut saber RTVA, els socialdemòcrates voldrien fer valer la seva majoria dins del grup a l´hora de fer-lo funcionar. És a dir, que el funcionament funcionés en base a votacions com si fos un grup de cinc consellers. En canvi, des d´SDP es defensa que cal fer una presidència rotatòria i utilitzar criteris de proporcionalitat, tenint en compte que el grup l’integren consellers de dues formacions polítiques diferents.

En qualsevol cas, avui tindrà lloc la primera junta de presidents de la setena legislatura i demà es votaran les candidatures a cap de Govern. A la ja sabuda d’Antoni Martí, Liberals d’Andorra presentarà amb tota probabilitat la de Josep Pintat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada