Després de les amenaces denunciades pels germans Cierco per part d’Espanya, es van perfilant les noves compareixences a la comissió especial. D’una banda, Higini Cierco no compareixerà al Consell General fins a la segona quinzena d’octubre. De l’altra, la comissió ha acceptat la petició de compareixença feta pel cap de Govern i demana la de Jaume Bartumeu, exadvocat dels Cierco. Tot i que no hi ha data per a les compareixences, es vol que Bartumeu comparegui abans que Antoni Martí.

Higini Cierco ha demanat a la comissió especial que investiga el cas BPA endarrerir a la segona quinzena d’octubre la compareixença al Consell. El fet que la batlle Mingorance estigui investigant les denúncies de l’accionista majoritari de BPA ha motivat aquesta petició.

D’altra banda, s’ha rebut la carta del cap de Govern en què Antoni Martí demana comparèixer a la comissió. Segons han explicat fonts coneixedores, la petició ha estat acceptada, però encara no s’ha fixat una data.

Els consellers també han aprovat demanar la compareixença de l’exadvocat dels germans Cierco Jaume Bartumeu perquè expliqui l’episodi d’amenaces denunciat per Higini Cierco, com demanava el PS. Tampoc s’ha fixat data per a la compareixença, però sí que s’ha establert que en cas que accepti comparèixer, Bartumeu ho faci abans que Martí.

D’altra banda, el cap de Govern ha ofert a la comissió que els tècnics del Govern puguin participar i ajudar en el debat sobre un hipotètic accés d’Andorra al Fons Monetari Internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada