Sempreviva (Sedum sediforme)

Sempreviva
Sempreviva (Istock)

Curiosa aquesta planta, que si bé es coneix de forma habitual com Sempreviva, té molts altres noms com Sierra de Cazorla, Ungla de gat o ungla de llangardaix, entre d’altres.

Aquesta flor pertany a la família de les Crassulàcies i és originària del Nord d’Àfrica, tot i que es pot veure a les regions temperades i fredes dels dos hemisferis.

Encara que habitualment la seva grandària és de 30 cm., pot arribar a aconseguir els 60 cm. d’alçada. Les tiges tenen fulles alternes, estretament el·líptiques i persistents. Les inflorescències, sorgeixen de tiges terminals de fins a 50 cm amb flors hermafrodites de color groc, de cinc pètals i cinc estams, donant-se aquesta floració entre juliol i agost.

Quant a les seves característiques, s’adapta molt bé a la sequera, a causa de la capacitat d’emmagatzemar aigua en les seves fulles. Resisteix en qualsevol terreny, ja sigui al sol o a la semiombra. El reg (en test) ha de ser d’un cop a la setmana a la primavera i estiu i d’un cop al mes durant l’hivern.

Si es vol abonar, la millor època per a fer-ho és a l’estiu, i el moment òptim per a trasplantar-la, s’efectua cada 2 o 3 anys, a la primavera.

És una planta que es multiplica amb enorme facilitat per esqueixos, tant de fulles com de tiges, que solen fer-se a l’època estival.

El seu ús habitual és en jardineria com a planta ornamental.

Per cibergarden.blogspot.com

TOTES LES NOTÍCIES