Seminari a Andorra sobre la mobilitat per als joves a Europa

Els dies 28 de febrer i 1 de març es celebrarà a Andorra el seminari europeu “Developing better youth mobility for young people and for Europe” en el marc de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el president de l’Associació Carnet Jove Andorra, Marc Calvet, participaran a l’acte d’obertura del seminari el dia 28 de febrer a les 9.30 h.

El seminari està organitzat pel Consell d’Europa (CoE), l’Associació Carnet Jove Andorra i l’Associació Europea de Carnet Jove (EYCA).

Els objectius del seminari són:

• identificar la mobilitat dels joves, les tendències i les preocupacions d’avui dia a Europa;

• reflexionar sobre les barreres i els suports a la mobilitat efectiva dels joves;

• considerar com donar suport de manera més eficient a la mobilitat dels joves a Europa;

• ajudar a reforçar la necessitat de la inclusió social i dels drets humans a la mobilitat dels joves a Europa (en línia amb la campanya de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa per promoure el Conveni europeu de drets humans).

Al seminari es celebraran ponències d’experts com les de David Cairns (ISCTEUniversitat de Lisboa), Bob Forsyth (Director d’EYCA), Natalja Turenne (Consell d’Europa), Morana Makovec (CDEJ) i Jacques Spelkens (GDF SUEZ).

Al seminari acull més de 30 participants provinents dels estats membres del Consell d’Europa. El participants pertanyen al món acadèmic, al món de les polítiques o de les pràctiques relacionades amb la mobilitat juvenil, com poden ser treballadors dels governs, de les organitzacions juvenils, agències, empreses privades amb un especial interès en la mobilitat juvenil.