El Consell de Comú d’Andorra la Vella ha aprovat avui la convocatòria d’un concurs nacional per adjudicar les obres d’urbanització i embelliment  dels carrers La Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua,  adjacents a l’antiga seu d’Andorra Telecom. La reforma té per objectiu connectar els centres comercials de Meritxell, Riberaygua i Fener Boulevard. L’obra es tirarà endavant utilitzant el projecte urbanístic associat a l’edifici The Cloud que finalment no es construirà, i preveu, la conversió d’aquests carrers en zona de vianants i la instal·lació de mobiliari urbà i elements decoratius.

En paral·lel, Andorra Telecom adequarà la parcel·la més propera a l’avinguda Meritxell, per ubicar-hi una plaça amb un element emblemàtic, i també el terreny de l’antiga seu de la caserna dels Bombers. D’aquest darrer en cedirà l’ús al Comú perquè hi pugui emplaçar activitats lúdiques, la primera de les quals serà durant el desembre amb el Poblet de Nadal.

Una part de la reforma començarà abans de final d’aquest 2018, tot i que s’aturarà per Nadal per no entorpir l’activitat comercial. Els treballs es reprendran al febrer amb la voluntat que estiguin enllestits el juny del 2019. El cost estimat del projecte és d’1,7 milions d’euros, dels quals Andorra Telecom assumirà 152.000 euros en virtut d’un conveni que ha signat amb el Comú d’Andorra la Vella.

D’altra banda, el Consell de Comú també ha aprovat l’adjudicació del sistema de senyalització dinàmica per informar, a temps real, de les places disponibles per estacionar, tant públiques com privades, que hi ha en tot moment a la parròquia. El projecte s’ha adjudicat a l’UTE Aerco-Aluvisa per un import de 263.633 euros i el termini d’execució és de dos mesos. S’instal·laran una trentena de panells d’informació per als conductors tant a les entrades de la parròquia (a la Margineda i al Km 0) com en cruïlles, rotondes i punts estratègics, on es detallarà quantes de les 5.000 places de què disposa Andorra la Vella (3.300 públiques i 1.600 privades) estan lliures. La iniciativa estarà operativa a final d’any per poder oferir el servei ja per les festes de Nadal.

En la mateixa sessió s’ha donat el vist-i-plau a l’adjudicació del concurs nacional per impermeabilitzar la piscina exterior del Centre Esportiu dels Serradells i adequar-la per evitar filtracions d’aigua. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Cevalls per un import de 559.501 euros i començaran aquesta tardor amb l’objectiu que estiguin acabades abans que comenci la temporada d’estiu 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada