Se’m cau el cabell, què puc fer?

ducrayHi ha moments en què el cabell cau més. Són moments d’estrès, de desequilibris alimentaris, de canvis estacionals o de canvis hormonals, com el que succeeix després del part. Segons dades ofertes per Ducray, el 100 % de les dones veuen com als 2 o 3 mesos després del part el seu cabell cau més. Aquest fenomen té un impacte psicològic important entre les dones. Et convidem a seguir llegint per conèixer l’última novetat per frenar la caiguda i reactivar el creixement del cabell.

Els Laboratoris Dermatològics Ducray acaben de llançar, aquest mes de setembre, una nova loció anticaiguda destinada a frenar significativament la caiguda del cabell i a reactivar el seu creixement. Es tracta de Creastim Loció Anticaiguda, formulada amb Creatina, tetrapèptid i un complex vitamínic format per Vitamines B5, B6 i B8. L’eficàcia del tractament radica en que actua directament en el mecanisme del cicle pilós.

Estudis clínics demostren que, des del primer mes d’utilització de Creastim, el cabell recupera volum i densitat, a més de la seva força i vitalitat. El tractament recomanat és de dos mesos amb tres aplicacions cada setmana. Pots trobar Creastim de Ducray en farmàcies a un preu recomanat de 51,50 €. L’envàs et durarà els dos mesos del tractament.

 El cicle pilós

La vida d’un cabell és una successió de tres fases durant les quals el pèl creix, deté el creixement i cau. Se li crida cicle pilós i està format per:

– Fase anàgena: és la fase de creixement del cabell durant la qual les cèl•lules del bulb es multipliquen de manera molt activa.

– Fase catàgena: és la fase de transició durant la qual el fol•licle pilós està inactiu.

– Fase telògena: és la fase d’eliminació durant la qual el cabell, empès per un altre que està en fase anàgena, mor i cau.

El nombre aproximat de cicles pilosos al llarg de la vida és de 25 o 30 . En cada un d’ells pateix profundes modificacions morfològiques i està sotmès, entre d’altres, a l’acció de factors locals cel·lulars i moleculars.

 Per què em cau el pèl sobtadament?

Els factors hormonals i vasculars influeixen de forma molt important en la successió d’aquestes tres fases. Per això quan es produeixen alteracions de tipus hormonal i vascular però també en desequilibris alimentaris i episodis d’estrès, té lloc una cosa que té per nom Efluvi telògen agut, és a dir, una caiguda del cabell relativament sobtada a causa d’una taxa inusualment alta de fol•licles que passen, alhora, a fase telògena, és a dir de caiguda.

Has de tenir en compte que l’efluvi telògen agut apareix dos o tres mesos després d’un esdeveniment (part, episodi d’estrès, etc.) O patologia, perquè a més dels factors que hem esmentat anteriorment, el cabell també pot passar a la fase telògena de manera accelerada a causa d’una malaltia.

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES