Segueixen obertes les inscripcions a la Travessa Transfronterera que enguany serà nocturna

La 7a edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament -que uneix la Seu d’Urgell amb Sant Julià de Lòria a través d’antics camins adequats als nous temps- encara té les inscripcions telemàtiques obertes (www.transfronterera.com)fins aquest dijous 12 de setembre.

Divendres 13 de setembre també es podran fer però de manera presencial tant al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell com al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra). Recordem que la inscripció telemàtica costarà 15 euros, mentre que la presencial tindrà un cost de 20 euros

La recollida de dorsals es podrà fer divendres 13 de setembre, de cinc de la tarda a vuit del vespre, i dissabte 14 de setembre, de deu del matí a dues del migdia, tant al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell com al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria.

Cal remarcar que aquesta nova edició de la Transfronterera té com a novetat que serà nocturna aprofitant que aquest dissabte 14 de setembre és lluna plena. La travessa sortirà a les set del vespre des del Palau d’Esports de la Seu d’Urgell i finalitzarà a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria.

La travessa

La setena edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament presenta dos recorreguts: el recorregut llarg de 28,6 km i el recorregut curt de 16,1km.

Pel que fa al recorregut llarg, aquest s’iniciarà a les set de la tarda des del Palau Municipal d’Esports de la Seu d’Urgell. L’edat mínima per participar-hi és de 16 anys. Consta de 28,6 km, amb un desnivell positiu de 2.491 m i desnivell negatiu de 2.283m, que ofereix un total de 5 avituallaments més el de l’arribada.

Respecte al recorregut curt, aquest sortirà a les vuit del vespre des del poble de Bescaran. L’edat mínima per participar-hi és de 12 anys. Consta de 16,1 km, amb un desnivell positiu de 1.256 m i desnivell negatiu de 1.659m, amb un total de 2 avituallaments més el de l’arribada.

Com a novetat d’aquesta edició és que es podrà participar també per parelles pel fet de ser una cursa nocturna. En aquest sentit, la prova tindrà dues classificacions diferents. Val a dir que aquesta travessa és puntuable per al Circuit Fer.

Bus i dutxes

Com en cada edició, l’organització de la Transfronterera facilitarà un servei d’autobusos per a desplaçar els i les participants que així ho desitgin i reservin plaça. El servei té un cost de 3€ per persona.

També es facilitarà un servei de dutxes gratuït al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria.

Travessa sostenible

La Travessa Transfronterera segueix apostant en generar el mínim impacte ambiental en els camins i corriols per on transcorre. En aquest sentit, un any més no s’oferirà gots de plàstic d’un sol ús en els avituallaments, sinó que els participants hauran de portar els seus propis recipients per poder beure o bé llogar un got de silicona plegable dels que l’organització d’aquesta travessa posarà a disposició de qui ho necessiti.

Un altre exemple de sostenibilitat ambiental que aplica la travessa és que en aquesta setena edició s’estrenarà un nou sistema de marcatge amb cintes reutilitzables que permetran eliminar l’ús de cintes senyalització de plàstic. Es tracta d’una mesura pionera en les curses per muntanya que se celebren en el territori. En el cas de la Transfronterera, al tractar-se d’una cursa nocturna, aquestes cintes incorporaran elements reflectants.