El SAAS i els metges liberals continuen sense posar-se d´acord a l’hora de signar un nou conveni per poder seguir exercint a l’hospital. El termini per arribar a una entesa va acabar al març, però ara s´ha allargat fins a final de juny. Signar serà obligatori si es vol seguir utilitzant les infraestructures hospitalàries.

El SAAS ha decidit prolongar tres mesos més el període per aconseguir signar un conveni amb els metges liberals perquè aquests puguin seguir exercint la seva professió al centre hospitalari. La direcció va enviar fa mesos un document amb les noves peticions als metges, però aquests no hi estan d´acord. Des de llavors té lloc una negociació que, de moment, no ha arribat a bon port.

En principi es va proposar que els metges paguessin un cànon cada cop que fessin ús de les instal·lacions del 3%. Els professionals s´hi han negat perquè indiquen que els pacients ja paguen a l´hopistal per poder-ne fer ús. Fonts properes a les negociacions han explicat que la nova proposta del SAAS és rebaixar la taxa al 2%, i que amb aquests diners es creï una bossa per a formació dels metges liberals. Aquests tampoc hi estan d´acord perquè asseguren que mai ha fet falta que ningú els gestioni els estudis continuats, que són obligatoris.

La signatura serà obligatòria si els metges volen seguir fent ús de la infraestructura de l’hospital. També en aquest punt tenen dubtes, que ja estan consultant jurídicament: consideren que la nova mesura no pot ser retroactiva i que, per tant, es podria aplicar als nous metges que vulguin accedir a l’hospital, però no als que hi han treballat fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada