La reunió entre els portaveus dels grups municipals de l’oposició de la seu d’Urgell amb el conseller d’agricultura, Josep Pelegrí, celebrada aquest dijous a Barcelona, ratifica la decisió del govern de CIU de tancar properament les instal·lacions actuals i el seu trasllat a Lleida.

Progrés denuncia la actitud de l’alcalde Batalla per no defensar els interessos de La Seu, donant suport per garantir la continuïtat del laboratori, per contra l’alcalde ha tingut una actitud de complicitat i servilisme durant la trobada amb el conseller.

La reunió dels portaveus de tots els grups municipals amb el Conseller d’agricultura, Josep Pelegrí, s’ha celebrat durant el matí d’avui dijous, a les dependències del Parlament de Catalunya.

La reunió va ser sol·licitada després de l’aprovació per part del ple de l’Ajuntament de la moció de Progrés. Moció que s’aprovà només amb els vots dels 9 regidors de l’oposició i el vot en contra dels 8 regidors de CiU, alcalde inclòs. La moció aprovada a la sessió plenària del 14 d’octubre posava de manifest la voluntat de mantenir les funcions del laboratori de salut animal tal i com s’havien desenvolupat els darrers 25 anys.

La reunió d’avui el matí ha posat de manifest que la decisió del Govern de la Generalitat es ferma i no hi ha cap tipus de marge per a la negociació, argumentant que les instal•lacions han quedat obsoletes, malgrat que es realitzin anualment al voltant de 100.000 proves analítiques o certificats que asseguren la salut i seguretat animal.

Davant els fets, tots els grups municipals de l’oposició han demanat a Pelegrí una pròrroga en el tancament del laboratori per poder analitzar els costos econòmics derivats de posar al dia el centre amb l’adquisició de material més modern i actualitzat. Una petició que ha estat denegada pel conseller Pelegrí.

El grup municipal del PSC-Progrés lamenta una vegada més l’actitud de l’alcalde Batalla a l’hora de defensar els interessos de la Seu, ja que ha posat pel davant el seu partit, CiU, i els interessos del govern de la Generalitat, per sobre dels interessos de la Seu.

El portaveu del grup, Òscar Ordeig, acusa a l’alcalde Batalla de seguir mantenint “una manca de sensibilitat envers el territori que s’afegeix a la falta d’inversions pressupostaries tant per part del govern català, com del govern central”.

Text: Progrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada