Text i foto LdA

El Grup Parlamentari Liberal ha reiterat davant dels representants dels sindicats de la Funció Pública, amb els que s’ha reunit aquest dilluns a la tarda, la voluntat que Govern expliqui la reforma que vol portar a terme al Consell General. Judith Pallarés, presidenta suplent del GPL, ha explicat que “s’ha de debatre sobre aquesta llei al ple i per això presentarem una esmena a la totalitat de retorn d’aquesta llei al Govern perquè demostri, de debò, que tenen voluntat de diàleg”.

Pallarés ha incidit en el fet que “hi ha moltes contradiccions en el plantejament que ha fet DA” sobre la reforma de la Funció Pública. “Per un costat volen agafar compromisos sobre l’Acord d’Associació que implicarà moltes modificacions de legislació, també millores en tots els serveis de tràmits, però no s’ha fet el debat sobre què aportarà aquesta reforma a la societat” ha subratllat. A més, la presidenta suplent ha alertat que “si no tenen clar amb quins objectius volen fer aquesta reforma, difícilment podrem tenir una reforma que sigui útil”.

Pel Grup Parlamentari Liberal hi ha molts aspectes d’aquesta llei que no s’han explicat. Pallarés ha enumerat, alguns d’aquests: “no sabem si s’han fet auditories dels llocs de treballs. Quan es parla de mobilitat sabem qui s’ha de moure i amb quines tasques?”. I també s’ha mostrat sorpresa per la intenció de Govern de canviar la nomenclatura sobre els funcionaris “No entenem aquest canvi” sobre un col·lectiu que és essencial pel bon funcionament de l’Administració Pública.

En l’apartat econòmic, Pallarés emplaça al Govern a què “expliqui els números que justifiquen la modificació de la reforma de la Funció Pública i a qui i com afectarà”. Per últim, Pallarés ha lamentat com l’executiu ha portat tot aquest tema, “no compartim les formes de fer, no s’han donat explicacions de com es gestionarà internament la mobilitat dels funcionaris” que la llei recull. I ha conclòs que “s’han de donar garanties no només als treballadors públics sinó també als administrats que volem un bon servei, àgil i que doni respostes a les necessitats del país en un futur”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada