Segona vegada que una unitat de cordó umbilical d’Andorra salva una vida

Aquest matí, ha tingut lloc la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa de donació d’unitats de sang de cordó umbilical, presidida pel ministre de Salut, Carles Alvarez, on s’ha destacat el bon funcionament per les dades, molt elevades, de donació d’unitats de cordó aconseguides.

En la reunió també s’ha destacat la gran qualitat de les donacions obtingudes d’Andorra que afavoreix la seva utilització en transplantaments, i així ho demostra el fet que en 4 anys de funcionament del programa, ja s’hagin realitzat 2 transplantaments per salvar la vida de dues persones: el primer al 2014, i el segon, d’un infant de 7 anys, durant el primer semestre de 2017. Els membres de la comissió també han ressaltat l’elevada participació de les dones d’Andorra així com l’excel·lent treball dels professionals de la salut implicats.

En aquest sentit, avui també s’ha informat que l’any 2016 en el 54% dels parts efectuats, les dones estaven inscrites com a donants. Fins a juny del 2017 aquest percentatge s’eleva fins al 59% dels parts.

A la reunió d’avui celebrada a Andorra, hi ha assistit representants del Ministeri de Salut, del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, de l’Organització Nacional Espanyola de Trasplantament, de l’Organització Catalana de Trasplantaments, del Banc de Sang i Teixits de Catalunya (on s’emmagatzemen les unitats de sang de cordó de les donants d’Andorra) i del REDMO (Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia).

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.