Segona Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell el 9 de setembre

El proper dissabte 9 de novembre tindrà lloc la Segona Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell, que es realitzarà durant tot el dia a Castellbò, organitzada per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell amb la col·laboració de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Castellbò, l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

La celebració de la Segona Jornada a la vila de Castellbò s’emmarca en els actes de commemoració del cinc-cents aniversari de l’enderroc del castell i l’inici del procés que culminaria amb la incorporació del Vescomtat de Castellbò a la Corona espanyola. En aquest sentit, sense excloure altres propostes, la jornada comptarà amb un bloc destinat a l’estudi del territori i la història de l’antic vescomtat.

Es tracta d’una jornada en la qual es presentaran un conjunt d’estudis i treballs sobre la comarca a partir de ponències de fins a quinze minuts de durada. Els textos de les ponències que reuneixin els requisits necessaris seran publicats al tercer número de la revista “Interpontes: Estudis de l’Alt Urgell”, que té prevista la seva aparició l’any 2014.

S’ha obert un termini de recepció de propostes de comunicacions que finalitza el proper dilluns9 de setembre. Abans d’aquesta data es poden fer arribar els resums de les vostres comunicacions, amb uns 1.000 caracters d’extensió incloent espais i cinc paraules clau, per tal de valorar la seva idoneïtat i per definir i concretar el programa de la jornada