Aquest cap de setmana es reprèn l’activitat del TIM Andorra pel que fa a la seva vessant del bàsquet. Cal recordar que encara restarà pendent una darrera convocatòria a finals de Juny i primers de Juliol, del TIM Volei (més de 70 equips).

En efecte, aquest divendres 2 de Juny, arribaran la totalitat dels 46 equips que enguany formaran part de la crida dirigida exclusivament a equips conformats per nois i noies de categories infantil i cadet. 25 equips masculins i 21 femenins tornen a visitar Andorra en el que ja s’està convertint en un clàssic de final de temporada.

Comparant les xifres amb les de la convocatòria del 1er de Maig, les dimensions poden semblar petites, però no hi ha massa esdeveniments que congreguin aquest nombre d’equips arreu del sud d’Europa. Si les mirem en conjunt, els 222 equips que hauran participat en el TIM Andorra la temporada 2017, multipliquen per més de 30 aquells 7 equips mini amb que varen arrencar fa deu anys.

Des del punt de vista esportiu, el TIM IC es disputarà en 6 competicions pròpiament dites.
Les competicions Infantils es duran a terme en les tres pistes laterals del Pavelló Joan Alay. La femenina la disputaran un total de 6 equips agrupats en 2 grups de 3. Al grup A, Joviat B, CB Vilatorrada i Basquet Pia Sabadell buscaran liderar el seu grup, que es la opció que dona dret a disputar directament les semifinals versus els equips guanyadors de la eliminatòria que es disputarà entre el 3er del mateix grup i el 2on del grup B. El grup B el dirimiran el Paidos ASFE, el CB Navàs i la Selecció d’Andorra que lluitaran en el mateix sentit que els equips del grup A.

La categoria Infantil Masculina, per la qual competiran 10 equips, s’estructura en 4 grups. La Selecció A d’Andorra i el CN Sabadell B conformaran el grup A, CB Santpedor, SFERIC 2 i Basquet Pia Sabadell faran el mateix al grup B, UBSA, la Selecció B d’Andorra i l’EPBC al C, i el Paidos ASFE i CE Diagonal Mar el D.

Pel que fa a la Cadet Masculina, la Lliga 1 estarà configurada per 7 equips estructurats en un grup A de 4 equips; CB Viladecans Sant Gabriel A, Roger’s C.B. Vilassar de Dant Blanc, CB Solsona Negre i la Selecció C dels amfitrions. Els 3 equips del grup B seran la Selecció A d’Andorra, el CB Cornellà Blau i el Lliça d’Amunt 3. Aquesta categoria disputarà els seus partits al Poliesportiu d’Andorra.

La Lliga 2, conformada per 8 equips, es jugarà al C.E. d’Encamp i comptarà amb la Selecció B d’Andorra, CB Viladecans Sant Gabriel B, CB Lliça de Vall i Bàsquet Vedruna Palamós Vermell al grup A i UBSA 4, CB Viladecans Sant Gabriel C, CB L’Ametlla i Bàsquet Pia Sabadell C al grup B.

La Categoria Cadet Femenina, la més nombrosa amb 16 equips, dirimirà qui passa a la lliga 1 i qui a la lliga 2 amb una eliminatòria prèvia que determinarà dos quadres de quarts de finals que aniran definint la classificació final en rondes eliminatòries.

Aposta per la digitalització
L’excepcional rebuda que va tenir la aposta pel sistema de gestió digital d’actes i resultats, que es va fer a través de l’start up valenciana NBN23, i que va comptar amb el suport i patrocini de Vid Signer (el servei de signatura digital de Validated Id) i d’Andorra Telecom, ha animat als organitzadors a continuar amb aquest sistema.

“Tot el que es nou, comporta riscos. Però el risc més gran es no intentar-ho. Sense haver arriscat fa 10 anys amb aquells 1ers.7 equips, avui el TIM no seria el que és. No tindria 222 equips, i no hauria ajudat a que les estadístiques de visitants entre Maig i Juny, presentin els números que presenten a l’actualitat” ha manifestat Manel Casas i afegeix “Hem d’acceptar que hi hagi algunes incidències, però la quantitat d’informació que hem pogut donar als jugadors i pares que han estat seguint el TIM Andorra en directe, i que encara avui es poden trobar al web, no les tenen encara la majoria de Federacions de la majoria de països”

El sistema, que com ja s’ha dit va encetar-se al torneig del 1er de Maig, ha permès que tothom pogués accedir al marcador simultani a través del smartphone o d’un pc de manera similar a com es pot fer en les jornades ACB o de competicions com la EBA on juga el Sènior B del Morabanc Andorra. “Tot i que el sistema ho permet, no hem considerat oportú fer una estadística complerta en aquesta edició. Entenem que hi ha altres coses més importants en aquestes edats. No obstant, valorarem en un futur si apostem per recollir i oferir en temps real estadístiques complertes.” ha manifestat Casas.

L’ interès que ha suscitat la publicació on-line de les dades, queda demostrada pels informes que s’obtenen de google analytics. 12.590 sessions de 4.352 usuaris únics durant la setmana del 1er de maig. Aquests usuaris, durant aquestes sessions, han fet un total de 200.217 visites a les diferents pàgines del web, el que dona un rati de pàgines per sessió de 15,9 i han tingut una durada mitjana de connexió de mes de 8 minuts.

Aquestes dades, adquireixen major transcendència quan les comparem. Per exemple, la durada mitjana de connexió a timandorra.com va doblar la que tenen per exemple feb.es o nba.com, dues webs de bàsquet de referència a nivell global. O en el cas de pàgines per sessió, tripliquen les dades de marca.com, o espn.com mentre que superen fins i tot les del propi google, cercador per excel·lència.
Participació andorrana

Andorra tindrà com sempre una nodrida representació en l’esdeveniment. Aquest any, es concreta en 5 equips masculins i 2 femenins. 3 en categoria infantil i 4 en cadet.
En les edicions disputades fins ara d’aquesta versió TIM IC, les seleccions andorranes han tingut uns resultats força destacables, havent aconseguit el títol algunes vegades.

“Es clar que ens agrada competir i guanyar! Treballem per aconseguir, entre d’altres coses aquest esperit competitiu que ens permeti formar jugadores i jugadors que, en el futur ens puguin donar títols oficials. El TIM ens va molt be per això. No obstant, l’important a aquestes edats, es l’experiència que van adquirint en representar al país i fer-ho a través dels valors del bàsquet” expressa Jaume Tomás Director Tècnic de la FAB i continua “De totes formes, el TIM ens permet moltes més coses. Treballar en la formació dels nostres àrbitres, auxiliars, entrenadors… demostrar a FIBA la capacitat de fer coses des d’un país petit com el nostre… Ens dona dimensió en molts sentits”

(Text i foto: FAB)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada