La segona edició de l’ Etape Barcelona- Andorra by Le Tour de France, que tindrà lloc dissabte 14 de setembre, oferirà el recorregut de la 7ª etapa del Tour de France 2009. Amb sortida des de Barcelona i arribada a Andorra, el recorregut comptarà amb un port catalogat de 1ª categoria pel Tour de France, l’Alt de Serra- Seca. Set punts d’avituallament i dotze d’assistència mecànica, recolzaran els participants al llarg del recorregut.

La principal novetat d’ aquesta edició, serà el canvi en l’emplaçament de sortida i àrea d’atenció als participants. Amb l’objectiu d’ oferir una sortida més àmplia, ràpida i directa en direcció Terrassa, les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona (Esports UB, Avinguda Diagonal, 695), acolliran el punt de sortida de la prova, a partir de les 6.45 hores del matí.

Un cop arribats a la carretera de Terrassa s’enllaçarà amb el recorregut del 2012, que s’enfilarà cap a Manresa, des d’ on els ciclistes aniran encadenant diverses dificultats muntanyoses, com el Port de Clariana (750 m) o el Pi de Sant Just (890 m), per arribar a un dels punts culminants del circuit, amb l’Alt de Serra –Seca. A 1262 metres d’altitud, de 7,7 quilòmetres i amb un desnivell mitjà del 7,5% i rampes màximes del 12%, es tracta d’un port catalogat de 1ª categoria pel Tour de France, un autèntic repte pels participants.

El pas per Andorra es produirà en el km 192,4, a 950 metres d’altitud. A partir d’aquí, l’escamot es dirigirà cap a la Massana, Ordino, La Cortinada i Llors, per afrontar l’escalada final fins a Arcalís, punt final de la prova.

RPM Racing, organitzadora de l’esdeveniment, ha preparat un desplegament logístic que comptarà amb un total de set punts d’avituallament, cinc d’ells complets que comptaran amb aigua, powerade, fruits secs i productes powerbar. Així mateix, l’assistència tècnica en cursa estarà recolzada per sis punts d’assistència mecànica fixos, i sis punts més mòbils, que aniran desplaçant-se al llarg del circuit per donar servei als participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada