El Govern destinarà 23.500 euros a la convocatòria dels ajuts a projectes de recerca de temàtica andorrana, que serà publicada al BOPA d’aquest 15 de maig. Amb la voluntat de promoure els treballs de recerca que aportin nous coneixements sobre la realitat andorrana, el ministeri de Cultura i el ministeri d’Educació i Joventut del Govern convoquen conjuntament aquests ajuts de suport a la recerca. La convocatòria aglutina tres modalitats d’ajuts:

– Ajut Lídia Armengol Vila, per realitzar recerques lingüístiques o sociolingüístiques basades en la llengua catalana d’Andorra. Es prioritzaran les investigacions de lingüística històrica (toponímia, etimologia, descripció del parlar antic, etc.) o de descripció dialectal del parlar actual. Aquest ajut serà gestionat pel Servei de Política Lingüística.

– Ajut Cebrià Baraut, per realitzar estudis en ciències socials referents a Andorra i per als quals sigui necessari utilitzar com a font bàsica d’informació la documentació dels fons de l’Arxiu Nacional d’Andorra. Queden exclosos d’aquesta convocatòria els projectes relacionats amb l’edició de fons documentals i la realització de catàlegs i inventaris documentals. Aquest ajut serà gestionat per l’Arxiu Nacional d’Andorra.

– Ajut de temàtica genèrica sobre la realitat andorrana, per realitzar investigacions que ampliïn els coneixements del país, en els diversos àmbits de coneixement. Aquest ajut serà gestionat pel Departament d’Ensenyament Superior i Recerca, Àrea de Recerca.

Els ajuts són per efectuar projectes de recerca que tinguin una durada màxima de dos anys. Els treballs els poden presentar investigadors de manera individual o en grup. En aquest darrer cas, només s’atorga un ajut, i l’equip ha de designar un responsable que serà la persona sol·licitant i coordinadora del projecte de recerca.

La dotació global de la convocatòria és de 23.500 euros distribuïts de la manera següent: per a la modalitat Lídia Armengol Vila: 7.500 euros; per a la modalitat Cebrià Baraut: 10.000 euros, i per a la modalitat de temàtica genèrica sobre la realitat andorrana: 6.000 euros.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el dia 12 de juliol del 2013, a les 14.30 hores. A les pàgines webs recerca.ad i cultura.ad es pot trobar tota la informació relacionada amb els ajuts, així com els documents per poder presentar les sol·licituds.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada