El Govern, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha adjudicat els treballs d’impressió de l’assaig “Picasso. De «Pageses d’Andorra» a «Demoiselles d’Avignon»: un viatge romànic” a l’empresa Impremta Solber, per un import de 10.763 euros.

Es tracta d’un monogràfic sobre el dibuix titulat “Pageses d’Andorra” del pintor universal Pablo Picasso, a càrrec de la historiadora de l’art Concepció Boncompte, que relaciona la influència del dibuix picassià en l’evolució pictòrica del pintor malagueny que inclou diversos articles d’experts de prestigi internacional en romànic, antropologia i història entre d’altres.

El Govern d’Andorra ha volgut donar a conèixer de quina manera, l’art romànic, un dels patrimonis culturals més important del nostre país, és el punt d’inflexió en la transformació de l’obra de Picasso cap al cubisme. El tiratge de 1500 exemplars d’aquest estudi editat pel Govern d’Andorra, en versió bilingüe català-anglès, es distribuirà per als principals museus del món.

La presentació de la publicació està prevista per la primera quinzena del mes de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada