Sectors de pistes tancats pel fort vent i el perill d’allaus

Arinsal i Ordino-Arcalís han tancat aquest divendres a causa del vent i el perill d’allaus, que se situa al nivell 3 a tot el país.

Arinsal ha posat a disposició dels esquiadors un bus de reforç per traslladar-los fins el telecabina de la Massana i han posat en funcionament el telecadira Josep Serra per poder buscar el material de les consignes.

Quant al sector Pal, l’obertura serà progressiva a partir del Pla de la Cot.

Pel que fa a Ordino-Arcalís, a primera hora han estat treballant per obrir a les zones baixes però finalment romadrà tancada durant tot el dia.

Les estacions treballen en el desencadenament d’allaus per reduir-ne el risc.

A Grandvalira hi ha 36 km de pistes obertes de 210 i les instal·lacions a les cotes altes estan parciament tancades pel vent.

 

Protecció civil alerta de perill d’allaus de nivell 3 a tot el país

Protecció Civil i el Servei de Meteorologia de Govern alerten de perill d’allaus de nivell 3 a tot el país després de la nevada de les darreres hores.

Expliquen que aquest divendres les condicions a la muntanya seran adverses, amb alta probabilitat de desencadenament espontani d’allaus i vent que anirà en augment.

Segons el butlletí del perill d’allaus, tot i que ha nevat a totes les cotes, la cota anirà pujant fins als 2.200 durant el matí i els 2.300 a la tarda i nit, fet que crearà problemes de neu humida que poden provocar allaus de mida 3.

Protecció Civil recomana no sortir a la muntanya si les condicions meteorològiques són adverses o hi ha un fort perill d’allaus.