Seat Toledo

Característiques

El Seat Toledo, un vehicle del qual es compleix ja la quarta generació, és un coupé que es caracteritza per l’optimització de l’espai de l’habitacle i el maleter, en relació amb l’exterior.

Aquesta contenció en l’espai exterior, resulta especialment útil en la circulació en ciutat i en l’estacionament; mentre que l’interior pren més els elements típics d’una berlina o de, fins i tot, un vehicle familiar. A més a més, les dimensions del maleter també són considerables, amb 550 litres, ampliables segons la configuració interior.

A nivell tecnològic, el Seat Toledo incorpora elements com la caixa de canvis DSG, amb doble embragatge. Aquest element permet una circulació harmoniosa i dinàmica típica de les caixes automàtiques amb l’esportivitat permesa pel canvi manual. El seu òptim funcionament ofereix una circulació sense salts en el flux de potència, a la vegada que millora el consum de circulació.

El vehicle també permet incorporar un sistema de navegació amb reconeixement de veu per Bluetooth.

Un altre dels ginys que incorpora el Seat Toledo és l’assistent d’engegada en pendent.

 

Motor

Els motors del Seat Toledo es caracteritzen per les baixes emissions, ja que s’ha treballat especialment en la combinació entre potència i eficiència en el consum.

Les opcions en benzina del Seat Toledo són l’1.2 litres amb 75, 85 i 105 cavalls, i l’1.4 de 122 cavalls, amb 206 km/h i un consum combinat de poc més de 6 litres.

L’1.2 de 75 cavalls pot circular a una velocitat màxima de 175 km/h, amb un consum mitjà de 6 litres.

L’1.2 TSi de 85 cavalls acredita una velocitat punta de 183 km/h, amb un consum mitjà de 5 litres.

L’1.2 TSI de 105 cavalls pot circular a 195 km/h, amb un consum mitjà de 5 litres

Pel que fa als propulsors dièsel, amb tecnologia Ecomotive, hi ha l’1.6TDi CR de 105 cavalls. Aquest propulsor pot circular a una velocitat punta de 195 km/h, amb un consum estabilitzat de 4 litres en circuit combinat.

 

Seguretat

De sèrie, el Seat Toledo compta amb sis coixins de seguretat, sistema antibloquejament de frens ABS, control electrònic d’estabilitat ESC i sistema Isofix de subjecció per a cadiretes de seguretat infantils.

Un altre dels elements que contribueix a la seguretat i que mereix la pena de destacar són els llums amb funció ‘cornering’, que millora la il·luminació en encreuaments i cantonades.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció