Se signarà un conveni amb l’Agència de Meteorologia d’Espanya per compartir dades

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la signatura del conveni de col·laboració entre l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic i l’Agència Estatal de Meteorologia d’Espanya.

El text que se signarà entre ambdues parts té com a objectiu intensificar i formalitzar les relacions ja existents en el marc de la meteorologia i la climatologia, i afavorirà l’intercanvi de dades meteorològiques i nivomètriques, sèries climàtiques, avisos i alertes sobre fenòmens meteorològics, imatges radar de precipitacions, impactes de llamps, formació, i retorn d’experiències, entre d’altres.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que ha proposat la signatura del conveni, ha destacat que aquest és un pas més en les relacions entre ambdós països que ja es va exposar en el protocol d’entesa en matèria de canvi climàtic signat amb la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient espanyola, Isabel Garcia Tejerina, el mes de setembre. Així, el pacte preveia promoure l’establiment de relacions de cooperació entre els organismes públics i privats d’ambdós països, i el conveni amb l’AEMET n’és un primer exemple.

Calvó també ha volgut subratllar que el conveni amb l’agència espanyols no és en cap cas un substitut de les relacions amb Météo France, sinó que és un complement que esdevé necessari arrel del context actual andorrà que requereix de forma més intensa informació meteorològica i climàtica del contorn del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.