treballadors bpaDins el procés de resolució de BPA, l’administració de BPA, Vall Banc i els representants dels treballadors han arribat a un acord sobre la situació laboral i socioprofessional dels empleats de BPA.

Avui s’ha signat el conveni que suposa un pas més per avançar en el procés de resolució de BPA, que té com a finalitat facilitar l’inici de l’activitat bancària de Vall Banc.

Aquest acord arriba després de llargues i difícils negociacions en què la bona predisposició per ambdues parts ha estat clau.

La conservació del màxim nombre de llocs de treball ha estat un dels pilars del conveni signat, tal com havien demanat des del principi de les negociacions els representants dels treballadors, en detriment de la incentivació de les baixes voluntàries, com es podria donar en processos similars en estats veïns.

Així, doncs, els punts clau del conveni han estat els següents:

  • – Assolir la màxima recol·locació sobre la base d’uns criteris que aportin la màxima objectivitat possible.
  • – Establir part de les condicions per al traspàs a Vall Banc, com ara mantenir contractes indefinits i aportacions al pla de pensions.
  • – Definir les indemnitzacions i compensacions per a aquelles persones que no passin a formar part de Vall Banc, dins dels límits legals.
  • – Manteniment de la cobertura sanitària durant un any per a les persones que no continuïn a Vall Banc.
  • – Manteniment de les condicions en totes les operacions creditícies.

En paraules del conseller delegat de Vall Banc, Fernando Vázquez, aquest acord suposa “la retenció del talent per al nou banc, que és clau per al bon funcionament de Vall Banc per poder assolir la recuperació gradual del funcionament operatiu i, alhora, garantir als clients la millor qualitat de servei.”

Segons el representant dels treballadors/es de BPA, Lluís Pérez, aquest acord “és el màxim que s’ha pogut aconseguir, encara que no es recullen totes les nostres demandes inicials. Amb tot, l’AREB és conscient que aquest conveni no serà òptim si no s’apliquen tots els seus punts amb termes de raonabilitat, és a dir, que la voluntat de cercar solucions equitatives i una execució racional, sense discriminacions, acompanyi les negociacions individuals de cadascun dels treballadors de BPA”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada