La Sala Sant Domènec de La Seu d’Urgell acull els 27 i 28 d’agost les Jornades de Teologia del Bisbat d?urgell, que enguany tractaran en profunditat el tema de l’educació amb valors cristians.

“Cridats a donar-nos. Educar en clau cristiana” tractarà de reflexionar sobre quina pràctica educativa hem de dur a terme des d’una perspectiva cristiana.

El ponent que tractarà en profunditat el tema serà el P. Enric Puig S.J., Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, que ha ocupat càrrecs en la gestió de polítiques de joventut a la Generalitat de Catalunya. Ell aportarà la seva percepció de la formació i l’educació des de la perspectiva cristiana, de com acompanyar alumnes ben preparats i millors persones, i farà també una glossa del mestratge educatiu que ens proposa el Papa Francesc. Ell parlarà el dia 27 d’agost, i al dia següent, el Dr, Francesc Torralba farà una aportació a aquesta qüestió des de la filosofia, plantejant perquè eduquem i com educar des del do i per al do, tot treballant els talents.  Per Francesc Torralba, cal educar l’experiència de la fe, perquè les generacions de joves i infants necessiten un mapa per a orientar-se en el món d’avui i la pregària i la fe formen part de la confecció d’aquest mapa com a coordenades de gran valor.

Els ponents Faran un repàs de la transformació vertiginosa dels escenaris educatius, canviant alumnes, mestres, pares, famílies…. encara que hi ha sempre elements que sempre seran vàlids, com vetllar perquè l’educació sigui una manera de fer créixer la persona en totes les seves dimensions i un camí per assolir el seu màxim grau de plenitud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada