SDP tem que la transformació d’Andorra Telecom en SA ‘obri la porta a la privatització’

naudi-rocaSocialdemocràcia i Progrés d’Andorra tem que la intenció del Govern de convertir la parapública Andorra Telecom en una Societat Anònima pugui obrir la porta cap a la privatització d’aquesta. El president d’SDP, Víctor Naudi, i el vocal Delfí Roca, han explicat, després de la reunió del Consell Nacional de Socialdemocràcia i Progrés, que aquest ha estat un tema molt debatut durant la trobada, i que s’han compromès a estar atents a com evoluciona per ‘buscar la viabilitat i garantir el servei’. Alhora han mostrat la seva preocupació perquè amb aquest nou format es puguin donar ‘clientelismes’. Durant la reunió també han parlat del projecte de delimitació de les competències, i han opinat que el Govern no ha plantejat correctament la qüestió.

El Consell Nacional de Socialdemocràcia i Progrés D’aNDORRA s’ha reunit aquest dissabte al matí per tractar sobre qüestions d’actualitat política com les negociacions per a la delimitació de les competències o el projecte de llei del Govern per transformar Andorra Telecom en Societat Anònima.

Aquesta darrera qüestió ha suscitat ‘molt debat’, segons ha informat el vocal del consell Delfí Roca. Ha explicat que entenen que la voluntat d’aquesta modificació deu ser dotar de més flexibilitat de gestió a aquesta entitat parapública, però que alhora pot comportar altres efectes que volen controlar.

D’una banda, Roca ha manifestat la preocupació pel fet que ‘Europa i els visitants apreten per la baixada del roaming, i s’hi ha de donar solució’, i per tant pot suposar una baixada dels ingressos. El que tem SDP és que ‘això pugui obrir la porta perquè algú parli de privatitzar el monopoli a curt termini’. D’altra banda, també posa en dubte que ‘no estem segurs de la viabilitat d’aliances amb altres operadores, com ens han fet arribar algunes persones’. Així, consideren que si baixen els ingressos per roaming s’han de buscar formes per mantenir la viabilitat econòmica, no només perquè és un servei universal sinó també per la plantilla de treballadors d’Andorra Telecom que ens preocupa’.

A més, Roca ha assenyalat que ‘els preocupa que sigui una societat pública on hi pugui haver clientelismes de diverses menes’. Per aquest motiu ha assegurat que seguiran el procés de prop per ‘buscar la viabilitat i la garantia del servei’ i que estaran atents quan s’hagin de canviar els estatuts o quan s’hagi de veure què passa amb els fons de reserva que té l’entitat i dels quals el Govern en traspassa habitualment una part al seu pressupost.

D’altra banda, els membres de Socialdemocràcia i Progrés també han parlat del projecte de delimitació de competències que estan negociant els comuns i el Govern. El president, Víctor Naudi, ha opinat que ‘no s’ha encarat bé la situació’. Considera que si s’ha d’arribar a un consens no es podia començar a negociar sobre un text definit i amb terminis ja pautats.

Pel que fa al contingut del text, entén que el terme de coordinació que introdueix el Govern s’hagi de tenir en compte, però assenyala que si els comuns han assolit competències que no els pertocaven ha estat per la inacció del Govern.

Des de SDP han posat com a exemple la proposició de llei dels entorns de protecció del patrimoni natural. Asseguren que cal un canvi en aquest àmbit però d’altra banda s’han mostrat contraris a la proposta dels comuns que redueixen a 20 metres la distancia de protecció i assumeixen les competències. Segons ha indicat Naudi, consideren que cal un canvi, però aquest hauria de passar per ‘estudiar cada cas per separat’, mantenint, això sí, la competència estatal en aquest àmbit.

1 comentari

  1. Que ningú de SOM en tingui cap dubte, això és l’avantguarda de la privatització. Cal recordar que aquest Govern ha mentit i ho seguirà fent. Porten l’embusteria a la basa dela sang.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES