SDP suspèn la seva participació al pacte d’estat per l’acord d’associació amb la UE

Com ja havia advertit, Socialdemocràcia i Progrés suspèn la seva participació al pacte d’estat per negociar un acord d’associació amb la Unió Europea. Els motius, manifestats per escrit en una carta adreçada al cap de Govern, són dos: problemes de funcionament del pacte d’estat i, sobretot, la presència a l’executiu del ministre de Finances, Jordi Cinca.

SDP suspèn la seva participació al pacte d’estat per negociar un acord d’associació amb la Unió Europea. Ja han informat el cap de Govern en una carta on argumenten els motius d’aquesta suspensió. Per un costat, denuncien deslleialtat de l’executiu a l’hora de facilitar-los informació, sovint, al·legant problemes de confidencialitat.

Lamenten que no sempre se’ls hagi fet partícips de la posició andorrana en les negociacions. Però, per damunt de tot, el fet que porta la formació a deixar en suspens la seva presència al pacte d’estat és la figura del ministre de Finances, recentment qüestionada per la seva activitat professional passada. Considera que Jordi Cinca no és la persona adient per defensar la transparència del país en negociacions amb Europa.

El president suplent del grup mixt, conseller general de la formació, Víctor Naudi, ha avançat, això sí, que “si el senyor Cinca dimiteix o el cap de Govern el cessa i es replanteja una dinàmica de treball més oberta i més participativa, nosaltres tornarem a aportar, defensar i participar en aquelles qüestions que nosaltres considerem cabdals”.

Malgrat tot, SDP manté el suport a l’acostament a la Unió Europa i a l’acord d’associació que, diuen, seguiran defensant des d’altres àmbits. De fet, el partit ha anunciat que pròximament farà públiques tot un seguit d’accions per informar la ciutadania i evitar que, en un futur referèndum, hi hagi una situació similar al Brexit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada