cass
Cliqueu a la imatge per ampliar

En una nota publicada el passat 14 de juliol, Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) manifestava que considerava molt greu la incidència en la confidencialitat del sistema informàtic de la CASS.

Segons SDP “Com es pot llegir en la còpia de la carta, moltes persones que treballen a la CASS estan molestes per la forma injusta de procedir de la direcció General i del Consell d’Administració de la CASS i així ho manifesten mitjançant una carta datada el 27 de setembre i signada per una seixantena de membres del seu personal.

Tenint en compte l’informe –signat i assumit, convé deixar-ho ben aclarit, per la directora de la CASS, Sra. Joaquima Sol- amb el que la ministra de Salut i Benestar, Sra. Cristina Rodríguez, i el president del Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), Sr. Josep Delgado, van explicar-se davant la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient l’estiu passat, SDP vol manifestar el següent:

1) Constatem que la recerca de responsabilitats i la força per depurar-les s’ha exercit sempre cap a baix i mai cap amunt, sancionant només els càrrecs tècnics i obviant l’assumpció de responsabilitats per part dels càrrecs de confiança política. Qui va assumir, validar, signar i trametre a l’Agència de Protecció de Dades l’informe després presentat al Consell General fou la directora de la CASS, Joaquima Sol i no pas el director del departament d’informàtica de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

2) Constatem que tant la Direcció General com el Consell d’Administració de la CASS han volgut passar de puntetes sobre aquesta qüestió, evitant donar explicacions públiques de com han gestionat l’afer.

3) Tot aquest afer que ha generat gran malestar entre el personal de la CASS i els seus dirigents ha estat silenciat i ocultat per la directora i el president del Consell d’Administració. Persones que treballant a la parapública han signat la carta de suport al departament d’informàtica han estat citades individualment per pressionar-les. Això és greu, perquè la queixa ha estat col·lectiva, no individual. Denunciem un intent intolerable de coacció als treballadors.

Fem pública aquesta situació des de la nostra responsabilitat política, i en defensa de la transparència, tan reclamada, en la gestió de la CASS, que, no ho oblidem, és de tothom.

Per tal que la confiança en la nostra Seguretat Social sigui restablert-ta al més aviat possible, demanem públicament que assumeixi la seva responsabilitat la directora de l’entitat que va validar, assumir, signar i enviar a l’Agència de Protecció de Dades un informe que ara pretén invalidar desempallegant-se de la seva responsabilitat”.

Text: SDP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada