SDP requereix justificació per la despesa per part del SAAS d’unes ulleres de visió nocturna

Sílvia Bonet, consellera general d’SDP, ha presentat quatre preguntes al Govern que tenen la finalitat de requerir informació sobre la despesa efectuada en els pressupostos del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en unes ulleres de visió nocturna per a l’helicòpter amb un import de 127.942 euros.

La consellera general, que ha analitzat la liquidació pressupostària del primer trimestre de l’any 2016, ha destacat que en aquesta es reflecteix una despesa d’Instrumental i utillatge per un valor de 127.942 euros amb concepte “ulleres de visió nocturna helicòpter”.

SDP no entén la necessitat d’aquest dispositiu en l’àmbit hospitalari però tampoc creu raonable que el SAAS hagi hagut d’afrontar una despesa d’aquesta magnitud, recordant que no disposa d’un helicòpter en propietat, sinó que aquest transport es porta a terme sota un contracte de prestació de serveis. Així doncs, “amb la voluntat de mantenir un exhaustiu seguiment sobre les despeses que es desenvolupin en l’àmbit sanitari i, com hem expressat en anteriors ocasions, que aquestes despeses siguin fruit d’una planificació i donin resposta a una necessitat real de la població s’han formulat quatre preguntes”.

En primer lloc quin ha estat el procediment de compra d’aquestes ulleres de visió nocturna d’helicòpter i sota quina justificació. En segon lloc, quants trasllats nocturns amb helicòpter ha calgut fer durant els últims cinc anys. En tercer lloc, per què el SAAS ha d’assumir la compra d’un material d’aquestes característiques. I en quart i últim lloc, amb quina empresa té el SAAS contractat el servei de l’helicòpter.

Text: SDP

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.