bartumeu2SDP reitera que vol presentar-se a les comunals integrat dins d’anomenades ‘plataformes de redreçament comunal’ sense sigles polítiques. Una idea que xoca amb la que defensa el PS, que voldria fer explícit els partits més enllà d’una marca conjunta. SDP considera que una coalició de partits deixaria fora ciutadans per la seva orientació política nacional.

SDP creu que no és el moment de partidismes i sectarismes, sinó que és necessari un redreçament comunal a partir de plataformes sense sigles polítiques. Segons ha indicat el president del partit, Jaume Bartumeu, SDP no vol una coalició de partits, sinó acords més amplis que no excloguin ningú: “Nosaltres defensem un reagrupament que deixa de banda aquests enfrontaments per fer el treball comú. Això no vol dir que ningú hagi de renunciar als seus plantejaments en l’àmbit nacional.”

Unes plataformes que tindrien com a prioritat treballar per a uns pressupostos que primin una inversió eficient i les polítiques socials. També enllestir la delimitació de competències comunals. Bartumeu ha confirmat que la militància d’SDP està mantenit converses per bastir aquestes plataformes a totes les parròquies, excepte a Canillo i a la Massana. Tot i la voluntat de concórrer a les eleccions amb aquesta fórmula, el partit no descarta presentar-s’hi amb les seves sigles i en solitari en alguna parròquia: “No tenim ganes d’haver de fer candidatures només amb l’anagrama d’SDP. Ara bé, no dic que no acabem fent alguna candidatura en alguna parròquia, dependrà de com es pugui tancar aquest escenari . el que segur que no volem fer són coalicions entre partits.” ha assegurat Bartumeu.

El plantejament d’SDP és l’oposat al del PS, que veu bé fer plataformes progressistes, però que voldria que les sigles del partit hi fossin presents d’alguna manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada