da sant julia

Després de mantenir la incògnita dels noms fins a l’últim moment els Liberals han presentat una llista a Sant Julià de Lòria encapçalada pel fins ara conseller menor del Comú de Sant Julià i de Manteniment i Medi Ambient, Josep Majoral (d’UL), que ha presentat la seva renúncia aquest dijous al matí. A Majoral l’acompanyarà Carine Montaner (exPLA i membre de l’executiva de Liberals) i els suplents Anna Marfany, Meritxell Baró i Rossend Duró. La resta de partits han confirmat els seus candidats, tot i que els únics que han estat presents durant el lliurament han sigut Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión, els candidats d’SDP. Les llistes territorials de PS i DA han estat presentades per Gerard Alís i Jordi Batlle, en el cas dels socialdemòcrates i MeritxellTeruel i Joan Gómez, en el cas de DA. A la una de la tarda els serveis comunals han informat que totes les candidatures han estat acceptades i que s’ajusten a la legalitat.

Els primers a arribar al Comú han estat els d’SDP, puntuals a dos quarts d’onze. Els seus candidats Jordi Lorente i Josep Lluís Donsión han lliurat les llistes acompanyats dels presentadors, Joan Travesset i Jaume Bartumeu (l’homònim del fins ara conseller general), i han atès als mitjans de comunicació després de conversar uns minuts amb la cònsol major, Montserrat Gil, i mentre la secretaria del comú comprovava que tots fos correcte. Jordi Lorente ha explicat que la llista la conformen companys del poble que volen lluitar per les idees i el programa progressistes i que com a candidat l’acompanya “un company de fa molt temps, amb un pensament de centreesquerra molt potent”.

Lorente ha recordat que fa trenta anys que està vinculat a la política i que forma part d’SDP des de la seva escissió del PS i posterior constitució. El candidat, xofer de camió de professió, insisteix que “ens interessa defensar molt la parròquia en l’àmbit nacional, perquè s’hi hauria d’invertir més” i ha afegit que “tenim un programa nacional ben definit i ja l’anirem presentant”. En ser preguntat per les opcions a la circumscripció parroquial, Lorente ha reconegut que “serà una mica dur, haurem de lluitar molt, perquè amb quatre candidatures això serà difícil però per a tothom”. “No sé tirar cartes, no tinc una bola de vidre, però sé que serà difícil”, ha afegit el candidat de Socialdemocràcia i Progrés.

Els segons a arribar al Comú han estat els representants de la coalició PS+Verds+IC+I, els presentadors Gerard Alís i Jordi Batlle, que han conclòs ràpidament amb el tràmit de la presentació de candidatures a la cònsol major, Montserrat Gil, i al cònsol menor, Manel Torrentallé, que també ha rebut tots els partits. Els presentadors han confirmat la candidatura dels seus companys Josep Maria Cucalón i Pere Guiu, dels Verds.

Passades les 11 han entrat a la sala de plens del Comú, Carles Verdaguer i Pere Obiols, els presentadors de Liberals, que han conversat durant una llarga estona amb els cònsols i companys de partit.

Els últims a fer-ho, poc abans de les 12, han estat els presentadors de DA, Meritxell Teruel i Joan Gómez, que han excusat l’absència dels seus candidats, el ministre d’Afers Exteriors en funcions, Gilbert Saboya i Carolina Puig.

Passats dos quarts de dues el Comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat una sessió extraordinària del Consell en la qual s’ha anunciat la renúncia de qui és ara candidat d’UL en la llista liberal de la parròquia, Josep Majoral, i ha confirmat les llistes de la circumscripció territorial. Majoral es trobava entre el públic, acompanyat de l’altra candidata de Ld’A, Corine Montaner. El número 1 de la llista ha atès els mitjans de comunicació per recordar que “si mirem l’històric UL no ha perdut mai cap elecció i som un grup unit i fort que treballarem tots en una única direcció, la de guanyar”.

Majoral ha insistit molt en la idea que, amb els onze anys d’experiència en mandats comunals i després de passar per les conselleries d’Esports, Urbanisme i Manteniment i Medi Ambient, coneix bé el territori i per tant pot aportar al Consell General “coneixements de problemes que moltes vegades la ciutadania no veu”. Tot i això ha reconegut que el fet de venir d’una corporació comunal és un arma de doble fil, perquè també hi ha “la gent que hem fet enfadar pel motiu que sigui”. Pel que fa a la política nacional el candidat ha assegurat compartir les idees de reducció de l’obertura econòmica i de relacions amb la UE, a banda d’una reestructuració fiscal. “És evident que, si anem de la mà amb el partit liberal, els esquemes que presenten en l’àmbit nacional són els que defensarem”, ha afegit.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada