bonetLa consellera d’SDP Sílvia Bonet Perot ha presentat vint-i-quatre esmenes al projecte de llei de reserva de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, amb un doble objectiu: millorar el redactat d’algunes disposicions i reforçar el seguiment pel Consell General de la gestió del fons de reserva.

En aquesta línia una esmena a l’article 4 del projecte busca mantenir el lligam que uneixi el Consell d’Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social amb el Consell General insistint que aquell òrgan d’administració és l’encarregat de presentar els informes sobre la gestió del Fons de reserva al Consell General.

Es tracta al capdavall de seguir en la línia ja defensada per la consellera general d’SDP durant el recent debat de la modificació de la Llei rectora del funcionament de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Durant aquell debat Sílvia Bonet va promoure l’obligació que ara té el Consell d’Administració de la CASS de mantenir una línia d’informació cap al Consell General perquè es pugui concretar el seguiment i control parlamentari de la gestió duta a terme.

L’esmena presentada a l’article 21 també va en aquesta línia de reforçar el seguiment parlamentari i proposa incorporar l’obligació d’informar al Consell General quan calgui cobrir pagaments de la branca de jubilació –partir del patrimoni del Fons de Jubilació.

D’altra banda l’esmena proposada a l’article 28 va adreçada a limitar tant el màxim d’inversió en actius de renda fixa, com el màxim invertit en un mateix producte. Es disminueix el percentatge global invertit en renda variable degut a la volatilitat dels mercats i la inseguretat que genera la renda variable. Es recomana establir percentatges d’inversió en un marge en el qual el risc sigui totalment assumible, per evitar entrar en el món de l’especulació financera.

Una altra esmena a l’article 30 vol assentar l’obligació que el president del consell d’administració de la Seguretat Social presenti informes a la comissió legislativa del Consell General encarregada del seguiment de la Seguretat Social.

Es pretén així reforçar la política de transparència i comunicació que vam contribuir a establir en la nova llei de la CASS, en la reforma del juliol del 2014.

Text: SDP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada