SDP inclourà en el programa electoral una reforma de la llei electoral i del model territorial

sdp2Socialdemocràcia i Progrés durà en el programa per a les properes eleccions una reforma de la llei electoral i del model territorial. Així ho ha decidit el Consell Nacional de la formació que se celebra avui. Amb la primera proposta es vol aprofundir en la democràcia participativa a través del vot preferent en una única llista nacional i amb la segona es vol superar l´encavalcament dels comuns amb les polítiques nacionals. Totes dues reformes necessitarien una modificació de la Constitució.

El Consell Nacional de SDP ha debatut avui dotze punts per al programa amb què es vol presentar a les properes eleccions generals. A hores d´ara ja se n’han fet públics dos: la reforma de la llei electoral i la del model territorial.

En el primer cas es vol establir un sistema de llista única nacional amb vot preferent. És a dir, que l´elector pugui triar els candidats que prefereix de la llista del partit que voti. Serà una única llista nacional de 28 consellers. Des de SDP es considera una forma de democràcia participativa, ja que permet a l´elector participar en l´elaboració de la llista.

Pel que fa a la reforma del model territorial, el partit deixa clar que vol mantenir els comuns com a òrgans de representació i govern de les parròquies, però superant l´encavalcament amb les polítiques nacionals. El partit assegura que creu en els comuns, però amb una funció de gestió territorial de proximitat i no amb una voluntat d´encavalcar lleis quan aquestes no els interessen.

La formació és conscient que aquestes propostes impliquen reformar la Constitució. Així ho faran si reben el suport majoritari dels electors. Si no, buscaran el consens polític per fer-ho. Pel que fa als noms que conformarien les llistes electorals, fonts del partit han assegurat que un cop s´hagi decidit el programa es mirarà quines són les persones amb més capacitat per defensar-lo.

TOTES LES NOTÍCIES