El conseller general per SDP, Víctor Naudi, ha presentat un total de vuit preguntes a Govern en relació al suport terapèutic del que disposen els joves que pateixen trastorns addictius i el seu entorn.

Aquestes preguntes han estat efectuades arrel de la notícia, apareguda el passat mes de juny, sobre l’obertura d’un Centre Terapèutic Residencial i de dia per a joves a la parròquia d’Ordino. SDP entén que al no disposar d’una estadística completa de l’estat de salut de la població d’Andorra no es pot fer un seguiment ni adoptar les mesures apropiades per a millorar la qualitat de vida de les famílies que tenen joves amb trastorns o addicions, sigui del tipus que sigui.

Per aquest motiu, Víctor Naudi s’ha dirigit al Govern per preguntar si es disposa de dades quantitatives de joves que pateixen algun tipus d’addicció, trastorns alimentaris, addiccions a les xarxes, al joc, trastorns neuròtics, problemes de comportament o altres problemes de trastorns i, en cas afirmatiu, si les dades estan diferenciades per cada patologia.

El conseller d’SDP també ha preguntat quants joves es troben ingressats en centres de tractament especialitzats a l’estranger i quins són aquests centres. En la mateixa lògica de l’anterior pregunta, es requereix saber quants centres estan convencionats amb la CASS i si hi ha previst d’incorporar-hi més.

Donat que, actualment, l’estructura organitzativa del SAAS compta amb una Unitat de Conductes Addictives per a certs tractaments i els casos més complexos es deriven a l’estranger, Víctor Naudi, ha preguntat quin és el cost de l’ingrés en aquests centres i quin és el cost dels tractaments en aquests centres especialitzats. També vol conèixer, pel que fa a aquests costos, quina és la part que assumeixen les famílies i quina la CASS i Govern.

A més, el portaveu parlamentari d’SDP, ha demanat si existeixen ajuts complementaris de part del Govern vers les famílies, sigui pel suport psicològic, complements de despeses de viatges o altres, i en cas afirmatiu, quants d’aquests ajuts i per quin import s’han donat durant el període de 2015 a 2017.

Per últim, el conseller general per SDP ha demanat si Govern fa un seguiment d’aquests joves amb problemes al llarg de la seva estada en els centres estrangers i quin seguiment es fa posteriorment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada