naudiEl  conseller general d’SDP Víctor Naudi ha presentat deu esmenes al “Projecte de Llei qualificada de col·laboració entre l’Administració general i els Comuns i entre els comuns.”

La primera esmena formulada pel conseller general d’SDP s’adreça a salvar una infracció constitucional que vulnera la reserva de llei establerta a la Constitució.

En efecte el Govern pretén regular els mecanismes de col·laboració interadministrativa mitjançant llei qualificada però s’ha oblidat que l’àmbit material de la llei qualificada només abasta aquelles matèries expressament reservades a aquest tipus de llei per la Constitució.

Per això es proposa modificar el títol de la llei.

L’esmena segona proposa afegir un article 1 bis per raons sistemàtiques i de tècnica legislativa per regular separadament l’àmbit d’aplicació i la definició i abast del principi de lleialtat institucional i de col·laboració.

Les esmenes sisena i la setena proposen modificar els articles 5 i 6 per suprimir la introducció de la referència a “d’altres corporacions locals” distintes dels comuns.

SDP pretén amb aquestes esmenes evitar la deriva que planteja el redactat del projecte del Govern ja que DA voldria tornar a donar un paper institucional rellevant als Quarts. En tot cas, sembla clar que el que no vol el Govern és encarar amb decisió la reforma necessària del model territorial.

SDP defensa desenvolupar una reforma legislativa que concreti el marc competencial fixat a la llei de definició de competències dels comuns del 4 de novembre del 1993 per evitar disfuncions i conflictes entre els comuns i les altres institucions de l’Estat.

El projecte de llei ara esmenat no permet pas avançar cap aquesta necessària reforma i les esmenes del conseller general Víctor Naudi intenten evitar un retrocés institucional.

Text: SDP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada