SDP es preocupa per les dificultats en els reemborsaments d’algunes prestacions sanitàries

La consellera general d’SDP Sílvia Bonet ha entrat aquesta pregunta recollint una preocupació, manifestada en el darrer informe presentat pel Raonador del Ciutadà al Consell General, relativa a les reiterades queixes d’alguns progenitors separats que tenen dificultats per recuperar les prestacions sanitàries rebudes pels seus fills.

Tal i com s’exposa en la pregunta d’SDP, la Caixa Andorrana de Seguretat Social fa el reemborsament únicament al progenitor que té els menors com a beneficiaris, sense entrar a esbrinar qui ha pagat l’acte reemborsat.

La consellera general Sílvia Bonet recorda que la legislació vigent estableix que reglamentàriament es pot regular que en situació de separació, de divorci o d’extinció de la unió estable de parella, els fills puguin ser assegurats indirectes i trobar-se a càrrec, simultàniament, d’ambdós progenitors.

Tanmateix gairebé dos anys després que aquella modificació legislativa entrés en vigor (l’estiu del 2014) el Govern encara no ha desenvolupat la norma reglamentària escaient.

Per això la consellera general d’SDP insta el Govern a respondre quines accions pensa dur a terme per donar compliment a aquesta obligada simplificació dels tràmits de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

(Text: SDP)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.