SDP descarta el pacte amb el Partit Liberal a Encamp

sdp 1

El consell nacional extraordinari de Socialdemocràcia i Progrés ha rebutjat la proposta de pacte dels liberals d’Andorra en la candidatura territorial d’Encamp. Des del moviment polític s’ha assegurat que no se sentien còmodes anant junts a la llista territorial i defensar programes contraposats en les candidatures nacionals.

Socialdemocràcia i Progrés no se sent còmode amb la proposta dels liberals d’Andorra de coaligar-se en la candidatura territorial d’Encamp i anar per separat en la resta de parròquies i en la llista nacional. Per aquest motiu des del moviment polític s’ha votat en contra d’aquest pacte que, des de Socialdemocràcia i Progrés, s’ha afirmat que va partir dels liberals d’Andorra.

Consideren que és molt difícil que la població del Principat visualitzi com poden anar junts dos partits que tenen posicions tan diferents pel que fa a temes com l’IRPF o l’acostament a Europa.

Pel que fa a la confecció de les llistes territorials, Socialdemocràcia i Progrés veu factible tenir presència a Encamp, Ordino, Sant Julià i Andorra la Vella i no descarten poder estar a Escaldes i la Massana.

El consell nacional també ha aprovat els eixos programàtics de cara als comicis generals. Destaca la proposta d’una llista única amb vot preferent suprimint d’aquesta manera les candidatures territorials, la creació d’una administració electrònica i la creació de mecanismes perquè les adjudicacions públiques siguin molt més transparents.