bartumeu 1

Socialdemocràcia i Progrés vol preguntar a través del Consell General com s’està duent a terme la informatització del sistema judicial. El moviment polític creu que s’ha adjudicat a dit a una empresa navarresa, Tracasa, i que no es garanteix el control de la informació que hi ha al sistema judicial ni la confidencialitat.

Jaume Bartumeu, president del grup parlamentari mixt, ha declarat que té dubtes seriosos sobre l’adjudicació a Tracasa de la informatització del sistema judicial i demanarà explicacions al Consell General. Considera que “no s’ha respectat la llei de contractació pública i tampoc s’ha fet públic a qui se li ha donat la direcció del projecte i la coordinació de les parts tècniques i informàtiques”. “Tot s’ha fet de manera opaca”, ha assegurat, sense concurrència i sense conèixer quins criteris han portat a escollir aquest sistema sobre altres que existeixen o es podrien haver implantat.

Ha afirmat que el poder judicial abandona en mans privades i a una empresa no andorrana decisions i informacions cabdals per a la independència de la justícia i la confidencialitat de les dades.

Bartumeu, a més, ha mostrat la seva satisfacció amb l’aute del Tribunal Constitucional que diu que l’article 48 de la llei de la carrera judicial no s’ajusta a la Carta Magna i s’ha de canviar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada