SDP d’Andorra la Vella preocupat pel “desgavell” de l’obra del carrer Bisbe Príncep Iglesias

El  comitè local d’SDP de la capital vol fer pública la seva indignació per la preocupant gestió que la majoria comunal de DA està fent de les obres de la separativa de recollida d’aigües al carrer Bisbe Príncep Iglesias.

La total manca de capacitat de gestió de l’equip de govern ha provocat que l’inici del curs escolar la setmana passada s’hagi vist afectat per un caos circulatori que, més enllà dels embussos i retards dels usuaris de la via pública, poses en qüestió l’eventual intervenció dels serveis públics de sanitat, com les ambulàncies, o els de seguretat ciutadana, que haurien trobat tots els accessos de la zona, hospital inclòs, bloquejats pel pas de busos.

Es tracta de l’obra de la canonada d’aigua potable que a principi d’estiu el comú va adjudicar per via directa a la mateixa empresa que fa la separativa d’aigües. Una empresa propietat del germà del conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Sr. Josep Antoni Cortés Puig. És l’obra que afecta als carrers Creu Grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Príncep Iglesias, i que va ser adjudicada a principis d’any. El Comú hauria d’explicar quina ha estat la causa d’un retard tan gran. Més encara quan el compromís de l’adjudicació, i per tant del propi Comú, era que l’obra estigués finalitzada durant el mes d’agost amb la finalitat, precisament, de no complicar l’inici de curs al Col·legi Sant Ermengol.

A SDP, no hauríem deixat que s’arribés a aquest descontrol. SDP hagués exigit a la constructora adjudicatària que posés tots els mitjans materials i humans necessaris per complir, tant amb la qualitat de l’obra com amb els terminis establerts.

Dia a dia es pot constatar la manca de capacitat gestora de la majoria comunal de DA. És públic i notori que aquest comú només ha estat capaç d’executar, en el capítol d’inversions reals, el 10,54% del que està previst els primers sis mesos de l’any.

La conseqüència previsible de semblant retard serà la impossibilitat d’executar tota la feina prevista en el que queda d’any, amb el prejudici que això comporta per la parròquia i les necessitats dels seus ciutadans.

Sembla, doncs, que l’únic rellotge que va a l’hora, a la casa comuna de DA, sigui el de festes i celebracions vàries, on sí que es compleixen les previsions i els calendaris, sempre a cop de talonari i a càrrec dels contribuents locals.

SDP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.