SDP demana prudència en les negociacions amb la Unió Europea per a l’acord d’associació. El conseller Víctor Naudi creu que la proposta de Brussel·les pel tabac, per si sola, és un mal major. Per això demana esperar a veure tots els aspectes de la negociació. Naudi també critica el paper passiu que el Govern fa jugar als agents econòmics i socials que participen al pacte d’estat.

Víctor Naudi creu que cal conèixer més detalls de la negociació amb la Comissió Europea abans de pronunciar-se sobre la proposta de Brussel·les. Recordem que Brussel·les estaria d’acord a mantenir l’estatus del tabac deu anys i després revisar-lo en funció del seu pes en l’economia andorrana. Naudi recalca que el desitjable és mantenir l’acord duaner com fins ara i demana prudència. “Si hi ha d’altres contraprestacions pot ser un mal menor, però per si sol, pensem que pot ser un mal no menor, sinó major”, ha afegit, tot demanant que es contemplin “tots els aspectes” de la negociació.

Naudi també ha criticat que el Govern només informi però no deixi fer aportacions als agents econòmics i socials que participen en el pacte d’estat.

D’altra banda, SDP ha reiterat que l’afer de les resolucions del Parlament català sobre Andorra s’ha de resoldre en l’àmbit diplomàtic i no amb una contramoció del Consell General. El secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, ha retret al Govern que no hagi fet abans pegadogia de les reformes fetes pel país. “Uns quants errors” diplomàtics, ha afegit.

El partit també ha criticat que DA rebutgés la proposta per millorar les pensions de jubilació de les persones discapacitatdes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada