Socialdemocràcia i Progrés ha emès un comunicat on expresen la seva inquietud pel que creuen serà un sobrecost important de les obres de l’avinguda Meritxell, ja des d’abans de començar-se. El comunicat és el següent:

El comitè local d’SDP d’Andorra la Vella vol manifestar la seva preocupació quant al cost, de prop d’onze milions d’euros, que tindran les obres d’embelliment de l’avinguda Meritxell.

Unes obres mal plantejades des del principi, quan l’actitud de l’actual majoriacomunal fins i tot va provocar el boicot del Col·legi d’Arquitectes.

Com a ciutadanes i ciutadans que mantenim un compromís polític, creiem que el nostre deure és el de mirar més enllà del futur immediat.

Per aquest motiu, demanem al comú que reflexioni i s’adoni que el plantejament d’aquesta obra és equivocat. Fer-ho bé serà cabdal pel desenvolupament de la capital els propers decennis.

Per això mateix, perquè el projecte de remodelació de l’avinguda Meritxell és molt important, el comitè local d’SDP creu que cal retornar-lo a les mans dels arquitectes. Ells són els professionals més ben preparats per comprendre, concebre i planificar aquest projecte en la seva globalitat.

A més a més, malgrat la promesa electoral de consultar la població, no s’ha fet cap consulta pública ni cap procés de participació ciutadana. Com tampoc s’ha fet res per demanar el seu parer a la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), un col·lectiu d’usuaris que hi tenen molt a dir.

Lamentem que les promeses fetes per la majoria de DA, de voler pacificar el trànsit per fer que la ciutat sigui més amable, després de visitar algunes ciutats foranes, capdavanteres en qualitat de vida, també han quedat aparcades.

A SDP tenim com a objectiu revitalitzar l’activitat comercial i turística de la parròquia.

Per això vam dir durant la campanya electoral que encararíem seriosament el tractament a donar a l’eix comercial de l’Av. Meritxell, sense deixar de banda la revitalització dels carrers, places i avingudes que el Comú ha menystingut.

A SDP creiem que els visitants que arriben a Andorra la Vella des del sud han de rebre una clara visió dels atractius turístics de la nostra parròquia. Cal, doncs, remodelar la rotonda de la Margineda així com desenvolupar un pla d’accions per millorar la qualitat de vida de Santa Coloma.

Com també pensem que Andorra la Vella ha de ser capital en l’atracció del turisme d’estada, amb una especial dedicació al suport d’esdeveniments esportius i culturals, aprofitant tots els equipaments existents.

Volem que Andorra la Vella torni a ser la capital capdavantera, promocionant el caràcter de vila de congressos i de trobades culturals i esportives internacionals. Volem que el Centre de Congressos segueixi sent un equipament públic, al servei de les persones, ja que l’oferta hotelera de la capital, actual i futura, permet posicionar la parròquia com un referent en aquest àmbit turístic.

Creiem que el Comú ha de facilitar l’activitat econòmica, mantenint una línia de diàleg vinculant i de col·laboració permanent amb els empresaris i els emprenedors de la parròquia.

Per això fem propostes amb sentit comú.

Text: SDP

2 comentaris

  1. Publican que tindran una penalització per cada semana de retras es hasta lògic el sobre cost abans de començar no ???

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada