naudi-rocaDesprés de la mort la setmana passada d’un nadó de dos mesos i mig a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell quan no va ser traslladat a temps fins a Barcelona, el president i el vocal de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi i Delfí Roca, han demanat ‘responsabilitats polítiques’ i han considerat que tant la ministra de Salut, Cristina Rodríguez, com el director del SAAS, Lluís Burgués, i el responsable dels trasllats de la sanitat andorrana ja haurien d’haver dimitit. Consideren que ha fallat ‘manifestament’ el transport sanitari i que es tracta d’uns fets ‘intolerables’. A més, assenyalen que ‘no és admissible’ que ningú actués com fos per traslladar a temps a la criatura.

El Consell Nacional d’SDP ha abordat aquest dissabte la mort d’un nadó a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell després que no se’l pogués traslladar a temps fins a Barcelona. Amb les dades de què disposen actualment i esperant l’informe del SAAS, el president i el vocal del partit, Víctor Naudi i Delfí Roca, consideren que ‘manifestament ha fallat el transport sanitari’. Però més enllà d’això, apunten que ‘no és admissible’ que no es disposi de mitjans per aquest tipus de trasllats i que hores d’ara la ministra encara no s’hagi pronunciat sobre el cas.

Des del partit han demanat ‘responsabilitats polítiques’ tant a la ministra Cristina Rodríguez; com al director del SAAS, Lluís Burgués, i al responsable del departament de trasllats de la sanitat andorrana. Naudi i Roca han manifestat que no cal demanar-ne la dimissió perquè ‘ja fa dies que hauria d’haver sortit de la seva persona’.

Segons els membres de Socialdemocràcia i Progrés no es pot comprendre que després de tres anys de mandat, amb tot un consell assessor de metges encapçalat pel director del SAAS i sent conscients que hi ha unes mancances, es gastin milions d’euros en espectacles per promoure el turisme i no es disposi de l’equipament necessari per atendre casos com aquests, amb una incubadora de trasllat.

També han manifestat que no entenen que ningú hagi detectat que el protocol era inadequat i que més enllà d’aquestes directrius, no hi hagi algú que pugui decidir transportar el nadó a un centre on se’l pugui atendre muntant, per exemple, una incubadora de l’hospital a l’helicòpter o en una ambulància.

Tenim la sensació que el Govern de DA, la ministra i el director del SAAS, s’estan concentrant en la gestió i s’estan oblidant de la missió de la sanitat: salvar vides i curar malalts’, ha afirmat el vocal d’SDP.

Denuncien que el que consideren una ‘desprofessionalització’ de la sanitat andorrana causada per decisions polítiques i d’organització pot portar a que els ciutadans ‘s’hagin de buscar la vida fora’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada