Primeres reaccions a la notícia que els demòcrates proposaran Marc Vila per a Raonador del ciutadà. SDP considera que no reuneix el perfil necessari per a aquest càrrec i critica també el procediment per fer l´elecció.

Ha estat en una votació interna del grup parlamentari. Segons ha confirmat RTVA, el de Vila ha estat el nom que ha assolit més consens davant del de Magda Mata, que havia ocupat el càrrec de secretària d´estat en el govern socialdemòcrata. Per a SDP es tracta d´una decisió poc encertada, per la marcada trajectòria política de Vila. “Creiem que és un candidat molt marcat políticament. Tan marcat que, fins i tot, té lligams coneguts amb l’administració, amb partits, i és exministre. No creiem que sigui el perfil més adequat per defensar el ciutadà davant aquesta mateixa administració”, ha lamentat el secretari d’organització d’SDP, Joan-Marc Miralles.

El partit també ha criticat la fórmula utilitzada per DA per elegir el nou raonador. “Ens hagués agradat, vist el nombre de candidats, que s’haguessin fet unes vistes públiques”, proposava Miralles.

El nomenament del nou raonador, que substituirà Josep Rodríguez, es farà el 23 de novembre en una sessió del Consell General i n´hi haurà prou amb els vots de la majoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada