bartumeu 1

SDP considera que el Govern no està afrontat les negociacions amb la UE de la forma més adequada perquè la informació que Exteriors tramet al Parlament és escassa, parcial i a destemps. Recorden que és un tema d´estat i que caldria més transparència i participació política i ciutadana.

Per corroborar les crítiques de manca de transaparència, SDP assegura que el document de treball de l´acord, del 17 de juliol, ha esta lliurat als grups parlamentaris el 17 de setembre, amb dos mesos de retard i quan, segons Jaume Bartumeu, hi poden haver hagut variacions en el contingut. Tot i reconèixer l´aval constitucional que atorga a DA la majoria assolida, Bartumeu ha recordat que la proposta de pacte nacional ha sortit del Govern i ha deixat clar que SDP no acceptarà formar part de cap simulacre d´implicació: “Simulacre és anar a una reunió on t’expliquen el que ja han fet i el que ja han decidit. Compartir uns objectius consisteix en tenir els documents abans de la reunió, poder analitzar-los i que els nostres parlamentaris puguin traslladar suports i dubtes i plantejaments alternatius.”

SDP no ha volgut entrar a valorar el text de l´acord, atès que no han tingut temps d’analitzar-lo en profunditat. Tot i això, asseguren que no comparteixen alguns dels continguts inicials. Pel que fa al fet que Andorra hagi superat la quarta ronda d´avaluacions del Moneyval, el comitè del Consell d´Europa que avalua les mesures contra el blanqueig de diners, asseguren que s´ha aconseguit per poc i a causa de les advertencies internacionals: “El Govern tenia la facultat i fins i tot l’obligació d’haver fet els deures per avançar cap aquesta transparència i emprendre aquestes reformes legislatives. Això s’ha fet a última hora i quan ja no quedava cap altre remei”, ha cirticat el president suplent del grup mixt SDP, Víctor Naudi.

Finalment SDP demana que el Govern informi la ciutadania de tot el que comporta el futur acord d´associació amb la UE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada