SDP considera molt necessari un acord d’associació amb la Unio Europea

naudi-bartumeu

El president de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP), Jaume Bartumeu ha presentat la ponència “San Marino i Andorra, un camí compartit vers el futur” a la Diada Andorrana de la Universitat d’Estiu, celebrada a Prades el 22 d’agost.

A la seva ponència Jaume Bartumeu ha explicat que “tant els socialdemòcrates i reformistes de San Marino com la gent progressista d’Andorra estan força preocupats, en aquest inici de negociacions amb Brussel·les de les coses que cal fer per defensar l’interès general.”

I el president d’SDP també ha exposat que “… tant San Marino com Andorra no necessiten fórmules màgiques sinó projectes convincents i eficaços.”

En aquesta línia, després d’haver conegut, aquest diumenge, el contingut de la ponència del ministre d’Exteriors, Gilbert Saboya, el president d’SDP creu necessari insistir,  amb la responsabilitat que ens dóna la nostra experiència de Govern, que no hi ha un marge gaire ampli a l’encarar la negociació amb Brussel·les. Precisament per això entossudir-se, com sembla que està fent el Govern, “… en les qüestions relatives al marc institucional que ha de regir el funcionament de l’acord…” és descuidar el que realment importa: que pot aportar als empresaris i professionals d’Andorra l’acord d’associació.

Per això el president d’SDP ha dit aquest diumenge que el que convé a la ciutadania i als empresaris i professionals del país, als joves i a la gent gran, és saber què suposa l’acord marc d’associació. Les disquisicions professorals sobre qui ha d’arbitrar els conflictes que eventualment apareguin entre la Unió Europea i Andorra en el desenvolupament del futur acord d’associació suposen descuidar l’essencial i perdre el temps en les formes.

(Text: SDP)

1 comentari

  1. Soyez prudents amis andorrans ! Quand un pays s’engouffre dans l’union européenne, ce n’est jamais pour prospérer. L’union européenne est destructrice des souverainetés nationales et des libertés. Un accord de libre échange des marchandises suffirait largement je pense.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES